0921 22 De Omzieners Foto Jochem Jurgens
Te gast

De OmZieners

TE GAST: Joseph Wresinski Cultuur Stichting

De Omzieners stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Het laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. Het is ook een zoektocht naar compassie: ‘het voelen van de pijn van een ander in jouw hart’. Hebben we nog compassie voor de ander?

Pieter is werkloos en wil zielsgraag aan het werk. Betaald werk. Door de uitkerende instantie wordt hij van hot naar her gestuurd en overal moet hij werken met behoud van uitkering. Hij krijgt dus niet betaald. Maar Pieter doet het trouw, want alles beter dan thuiszitten. Toch? Of knaagt het aan zijn gevoel voor menswaardigheid en zelfrespect?

De familie van der Saeftinghe is een keurige familie met een dikke nek en portemonnee. Zij hebben een flinke erfenis te verdelen want papa is dood. Gaan ze daarvoor gezellig samen rond de tafel zitten? Of slaan ze mekaar de hersens in?

Wij willen heel graag de ogen openen van mensen die van alles denken over armoede. Over ons dus. Er zijn mensen die zeggen dat armoede je eigen schuld is. Maar weten zij wel waarover zij praten? Kennen zij ons?

Over mensen in armoede wordt veel gezegd en geschreven door mensen die niet in armoede leven. De Omzieners is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland en wordt gespeeld door theatermakers én ervaringsdeskundigen. Zij brengen de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op een indringende manier en met een gezonde dosis humor invoelbaar.

Entree is gratis, wel graag even aanmelding via omzieners@gmail.com.
Er is mogelijkheid tot een vrije gift na afloop van de voorstelling.

Meer info en credits

Pater Poels, de ‘broodpater’ is 50 jaar actief onder de meeste kwetsbaren in Tilburg. Daar past wat ons betreft een diepe buiging bij. En een evenement: de theatervoorstelling De OmZieners. De Omzieners wordt gebracht door Stichting Poels en de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik.

Delen

  • Genre

    Theater
  • Soort

    Engagement
Toegang gratis