1107 De Ontspoking 2 De Stilte Foto Hans Gerritsen
1107 De Ontspoking 3 De Stilte Foto Hans Gerritsen
1107 De Ontspoking De Stilte Foto Hans Gerritsen

De Ontspoking 4+

De Stilte

Een merkwaardig heerschap vindt bij thuiskomst zijn huis bevolkt met spoken. Het probleem is, dat hij dat zelf niet weet. In een kat-en-muisspel van mens en spook wordt zijn wereld overhoopgehaald.

De Ontspoking is een ironische, woordeloze presentatie van dans en muziek, waarin vier dansers, drie zangeressen en een multi-instrumentalist alle ruimte krijgen en nemen om te excelleren op het podium.

De voorstelling is een muzikale samenwerking van dansgezelschap de Stilte, Buma Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse en de zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Edison-genomineerde Sanne Rambags.


Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig wil slapen.

De komende jaren zet de Stilte op nadrukkelijker basis in op een samenwerking met gerenommeerde musici. Nadat onze laatste live gemusiceerde voorstelling Mankind met 5 sterren werd bekroond, zetten we dit pad voort met De Ontspoking, waarin maar liefst vier dansers, drie zangeressen en multi-instrumentalist Martin Fondse rondspoken op het podium.

Martin Fondse richtte in 2008 het Starvinsky Orkestar op, later omgedoopt tot Martin Fondse Orchestra. Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia, Metropole Orkest en de Big Band Hessischer Rundfunk. Tot de Nederlandse artiesten waar hij mee samenwerkt horen jazztrompettist Eric Vloeimans, cellist Ernst Reijseger en harpist Remy van Kesteren. Naast prijzen voor orchestraal werk ontving hij onderscheidingen voor filmmuziek. In 2017 won hij de Boy Edgar Prijs. In het juryrapport werd Martin Fondse geprezen om zijn veelzijdigheid en het verbinden van klassiek, jazz, latin en wereldmuziek

Meer info en credits

Dansers Wika Czakon, Viviana Fabiano, Gleen Orlando Mardenborough, Gianmarco Stefanelli, zangers Marit van der Lei, Sanne Rambags, Anna Serierse, toetsen en meer Martin Fondse, choreografie en toneelbeeld Jack Timmermans. compositie Martin Fondse, uitvoering toneelbeeld en lichtontwerp Einstein Design, kostuums Czakon, techniek Boy van Poortvliet, Yannick de Regt.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie