De Verse Tijd Def Klein Lara Gasparotto
0118 De Verse Tijd @ Sanne Peper

De verse tijd

Dood Paard & Toneelhuis

De twee in Antwerpen wonende theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker spelen op één avond negen kleine voorstellingen over negen grote thema’s, met als basis de ontmoeting tussen twee mannen en twee werelden. In het openhartige gesprek dat rond hun verschillen ontstaat, wordt het publiek uitgenodigd om mee te denken en zelf een positie te bepalen.

De verse tijd is een coproductie met Toneelhuis. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground. Een zoektocht die steeds een andere vorm aanneemt. Een rituele dans, een mislukte dialoog, een fragiel beeld. Samen vertellen de delen een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten.


Kunnen wij alleen maar spelen en het nergens over hebben?
Kunnen we alle woorden weggooien en opnieuw beginnen?
Kunnen we niet: jij bent zo en ik ben zo?

Voorbij het misverstand ligt meestal een groter begrip.
Interview op toneelhuis.be - Lees meer
Die gesprekken hebben ze uitgekristalliseerd tot pareltjes van dialogen, van verhalen en vertelseltjes, van stiltes en danspasjes. Hun warme gesprekken doen denken aan de vertellingen van Toon Tellegen over de mier en de krekel, maar nu zijn het twee mensen, twee mannen uit verschillende culturen, die nieuwsgierig zijn naar elkaar, de ene wat vreemd vinden, de andere wat raar, twee levens die elkaar raken, elkaar aanvullen, rijker maken.
theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Van en met Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe en Julian Maiwald. Een productie van Dood Paard en Toneelhuis. Foto Lara Gasparotto.

Mokhallad Rasem (1981) is acteur en regisseur, geboren en opgeleid in Bagdad. De oorlog in Irak gaf zijn leven een andere wending en sinds 2005 woont en werkt hij in België. Sinds 1 januari 2013 is hij Toneelhuismaker.
Kuno Bakker is lid en medeoprichter van het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Laat je verrassen, Eigenzinnig