Orkater Lars Doberman De Vrouw © Jochemvan Laarhoven 3

De Vrouw

Orkater/Lars Doberman

Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af.
De vrouw is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars.
En zo begon hij te vergelijken.
En toen ging alles mis.

Lars Doberman is een muziektheater-collectief met jonge theaterhonden dat verrassend en eigentijds theater maakt. In De Vrouw duiken ze onder met een tekst speciaal voor hem geschreven door schrijver/acteur Vincent van der Valk, de denker, de zoeker. Zijn tekst vormt de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen.

Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 eindregisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht, om via De Vrouw uit te komen bij… bij wat eigenlijk?

De Vrouw, een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen.

Grappig is hoe deze overgaat in een scène vol sorry’s: excuses voor hun onhandig handelen, voor het op verkeerde wijze benaderen van vrouwen, bijna voor hun man-zijn. Bijna, want deze mannen schamen zich in deze (eind)regie van Vincent Rietveld eigenlijk nergens voor.
Theaterkrant
Meer info en credits

Van en met Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias Van de Vijver, tekst Vincent van der Valk, eindregie Vincent Rietveld.

Het aan Orkater verbonden muziektheatercollectief Lars Doberman bestaat uit Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool. Zij maakten de voorstellingen Een Bebop Verhaal (2013) en De Familie Mansøn (2015). Beide voorstellingen werden geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival, en De Familie Mansøn werd bovendien genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers prijs.

Delen

 • Genre

  Theater
 • Soort

  Nieuwe makers
 • Datum

  do 20 september 2018
 • Tijd

  20:30
Tickets
 • normaal € 17,00
 • Vroege Vogels € 12,00
 • FHK 50% € 8,50