Bekijk tickets

Lady Chatterley's Lover

De Warme Winkel

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met de schandaalroman Lady Chatterley’s Lover.
Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

quote
Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.
- NRC, Marijn Lems ★★★★★
quote
Lady Chatterley’s Lover is een kwetsbare, prikkelende en belangrijke voorstelling over liefde, lust, uitsluiting en inclusie.
- Theaterkrant, Sara van der Kooi | keuze van de criticus
quote
Lady Chatterley’s Lover is een must.
- De Volkskrant, Hein Janssen

Meer info en credits arrow-right

Tekst en concept Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan, naar D.H. Lawrence, spel Florian Myjer en Lisa Verbelen, eindregie Ward Weemhoff, decor Janne Sterke, kostuums Daphne de Winkel, lichtontwerp Scott Robin Jun, geluidsontwerp Rik Elstgeest, coproductie Frascati Producties.

De Warme Winkel is een collectief dat graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede opereert. Geschiedenis en literatuur zijn vaak inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen op het heden richten en de bedenkers zijn nadrukkelijk op het toneel aanwezig. Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste voorstelling in die hoedanigheid en hij schreef deze samen met Marieke de Zwaan en Lisa Verbelen.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English