1119 Desire Foto Caroline Bijl

Desiree

Rudolphi Producties

Twee broers. De één bedient de consumptiemaatschappij, de ander weigert te consumeren. De één gelooft heilig in particulier bezit, de ander gelooft in het collectieve delen. En dan is er Desiree…

Op een dag stapt de ene broer het ouderlijk huis binnen waar de andere broer nog woont. Desiree speelt zich een paar dagen na deze ontmoeting af. De broer die is teruggekomen is geslaagd in de komische huishoudelijke productenindustrie. De ander, die nooit het ouderlijk huis heeft verlaten, lijdt onder het anti-filosofische van deze tijd.

En dan is er Desiree. Laten we gemakshalve zeggen dat ze de vrouw is van die ene, die geslaagde, maar ze is natuurlijk van niemand. Ze is vooral van zichzelf. Al denken de broers daar anders over. Op Desiree worden opvattingen en verlangens geprojecteerd en uitgeprobeerd. En Desiree, wat wil zij? Wie is zij?

Meer info en credits

Tekst Magne van den Berg, spel René van ’t hof, Bram Coopmans, Nimuë Walraven.

Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers van alle generaties. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid en op de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

Magne van den Berg is een van de vaste makers bij Rudolphi Producties. Na vier gezamenlijke projecten: De lange nasleep van een korte mededeling, Mijn slappe komedie (…), Met mijn vader in bed en Liefdesverklaring voor altijd is Desiree een nieuwe tekst en voorstelling naar idee en initiatief van Magne van den Berg en René van ’t Hof. Beiden hebben een achtergrond in de mime, kunnen goed overweg met het minimale en hebben een voorkeur voor het tragikomische.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater