Davy Pieters

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET

Davy Pieters | Theater Rotterdam

Pandemieën zijn door de geschiedenis heen vaker de snelkookpan voor verandering geweest. Te midden van de wervelwind aan gebeurtenissen in het hier en nu nodigt DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van regisseuse Davy Pieters je uit om stil te staan bij rouw.

Afgelopen jaar werden we geconfronteerd met onze sterfelijkheid: met levens die ophielden, met een wereld die niet meer hetzelfde is en vooral met het inzicht dat sommige dingen moeten eindigen. Hoe nemen we afscheid van degenen die ons voorgingen? Of van een wereld die we achter moeten laten? Hoe gaan we daarna verder? Rouwen biedt ons de mogelijkheid op een nieuw leven in een veranderde tijd.

Een pleidooi voor rouw in tijden van verandering

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET neemt je mee in een rouwproces, waarbij twee vrouwen afscheid van elkaar nemen tijdens een sneeuwval. Ze beseffen zich dat er een einde nabij is, nu alleen nog ermee omgaan. Verwacht een poëtische voorstelling, die zowel universeel als alarmerend is en waarin theater, mime en performance omlijst worden door de muziek van Jimi Zoet (URLAND).

Bij Theater Rotterdam maakte Davy eerder de voorstellingen The Unpleasant Surprise en How to Build a Universe; de eerste werd in 2018, samen met How did I die, geselecteerd voor De Biënnale van Venetië, en How to Build a Universe werd in 2019 bekroond met de prestigieuze VSCD Mimeprijs. Momenteel werkt Davy samen met Nastaran Razawi Khorasani (makersduo Kobe) aan de documentaire JIJ | IK, die de kijker confronteert met de impact die vrijheid heeft op het leven van vrouwen die opgroeien en wonen in Nederland en Iran.

Meer info en credits

Spel Klara Alexova & Marlies Heuer
Regie & Toneelbeeld Davy Pieters
Geluid Jimi Zoet
Techniek Peter Leeuwenburgh, Andi Krijgsman, Sidney van Geest & John Thijssen
Kap & Grime Cynthia van der Linden
Pruiken Julia Warmerdam
Kostuums Karin van der Leeuw & Erik Bosman
Sponsoring Decor Stout Perspex
Productie Andrea van Bussel & Monique van Beek
Educatie Marieke Dijkwel
Marketing & Communicatie Shantih Lalta

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater