0416 Dope By Sogoshow
0416 Dope 03 © Sanne Peper
0416 Dope 08 © Sanne Peper
geannuleerd

Dope

Sadettin Kirmiziyuz | Het Nationale Theater

Tijd voor een ongemakkelijk gesprek, over hard gaan, over aan zijn, over legalisering en over het in stand houden van een van de dodelijkste businessmodellen die er zijn.

Deze voorstelling is vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus helaas geannuleerd. Lees hier meer >In Amsterdam gebruiken we 30.000 lijntjes cocaïne per dag, zo blijkt uit het rioolwater. De omzet van onze XTC-boeren is bijna twee keer zo hoog als die van de luchtvaart. Op feestjes, in het bedrijfsleven, in de clubscène: een nakkie of een pilletje is de gewoonste zaak van de wereld. We houden met onze guilty pleasures een industrie in leven die honderdduizenden mensen per jaar het leven kost en het milieu vernietigt. We kopen bewust, biologisch en Fairtrade, eten slaafvrije chocolade en dragen kinderarbeid vrije katoen, maar hoeveel doden er per lijntje vallen maakt ons eigenlijk weinig uit.

Interview ‘Cocaïnezegeltjes sparen, dat wil je niet’
NRC, Ron Rijghard - Lees meer


Sadettin vindt het belangrijk dat mensen een vrije keuze hebben, dat ze genieten van hun levens, maar toch begrijpt hij niet hoe het kan dat wij zo veel kilo's boter op het hoofd hebben wanneer het gaat over drugs; de consumptie en productie daarvan loopt in ons kikkerlandje de spuigaten uit. Burgemeesters worden bedreigd door drugscriminelen, in de Randstad wordt met Kalashnikovs op elkaar geschoten, in woonwijken wordt chemisch drugsafval gedumpt.0416 Dope 04 © Sanne Peper Staand
Een woordenstroom van meer dan een uur waarin hij vertelt over zijn drugsverslaving. Het lijkt zijn eigen verhaal te zijn, maar bij deze meesterverteller weet je het nooit helemaal zeker.
Theaterkrant - Lees meer
Dope zit goed in elkaar en ziet er met het glanzend zwarte podium en fraaie lichtontwerp (Gé Wegman) gelikt uit. Van groot belang is opnieuw de bijzondere rol van muzikant Kaspar Schellingerhout, die ook in Citizen K. indruk maakte.
Volkskrant - Lees meer

Op veler verzoek is er vast wat van die geweldige muziek van Kaspar Schellingerhout op soundcloud gezet!


De Aanschuiftafel

(Bijna) elke donderdag organiseert Proeflokaal de Tuin "de Aanschuiftafel" in samenwerking met De Nieuwe Vorst.
Vanaf 18:30 uur ontvangen we je in de prachtige serre en als iedereen zit gaan we eten! Voor-Hoofd/Hoofd-Na/Voor-Hoofd-Na? Het blijft een verrassing!
Max. 20 personen per avond, dus geef je tijdig op via: https://proeflokaaldetuin.nl/d... (hier kun je ook eventuele dieetwensen aangeven).
Prijs per persoon bedraagt € 15,00 incl. een hoop gezelligheid, excl drankjes. Aansluitend kun je een voorstelling bijwonen, soms eet de crew mee, dus kun je ze het hemd van het lijf vragen!

Meer info en credits

Van en met: Sadettin Kirmiziyüz, Kaspar Schellingerhout en anderen.

DOPE is de derde van vier voorstellingen die Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man samen met Het Nationale Theater maakt over de grote stad.

Delen

Genre

Theater

Filter

Engagement, Verdieping