1112 Drie Zusters Toneelschuur Producties C Annaleen Louwes Esther Noyons 144Dpi Liggend

Drie Zusters

Toneelschuur Producties | Eline Arbo

Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn. Ze trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd. Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw?

Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. De drie zussen (Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro) wachten en hopen op een beter leven maar hoe zit dat bij ons? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden, net zoals de drie zusters in Tsjechovs stuk?


Eline Arbo wint de regieprijs 2020 voor haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule

‘Met Eline Arbo heeft de jury gekozen voor een regisseur die alle registers van het theater opentrekt, om zodoende een zwaarmoedig leven te portretteren en dat leven waar nodig te verlichten. Als een rake choreografie gaan tekst, muziek en decor voortdurend met elkaar aan de haal, wat in een veelkleurige en onvoorspelbare toneelavond resulteert’, aldus het juryrapport.
Lees meer...De Theaterbeprater Klein

De Theaterbeprater, een podcast van Sander Plukaard

Voor iedereen met (nog geen) liefde voor theater

Kan je een voorstelling maken zonder regisseur? Wat is een dramaturg? En waarom is een één ster recensie beter dan een drie sterren recensie?
Lees meer >>

Meer info en credits

Tekst Anton Tsjechov, regie + bewerking Eline Arbo, met Diewertje Dir, Sarah Jennah, Keja Klaasje Kwestro, Matthijs IJgosse, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger en Mees Hilhorst, decor Sarah Nixon, lichtontwerp Varja Klosse, kostuums Rebekka Wörmann, muziek Thijs van Vuure, dramaturgie Thomas Lamers.


Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater