try-out
Bekijk tickets

En ze leefden nog lang en gelukkig

Het Zuidelijk Toneel | Nieuwe Helden

Wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten er over en doen van alles maar er verandert niets. 
Dit keer draaien we het om, op het podium staat een geweldig decor en een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een sprookje van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

alert

Let op: voorstelling start om 20.00 uur.

Een eerlijk sprookje voor volwassenen over ongelijkheid.

Tussen de 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp stellen. Experts zijn het erover eens dat we ongelijkheid kunnen wegwerken met een stikstof-achtige maatregel. Waarom willen we het dan niet oplossen?

Al bijna twee jaar lang verzamelt Nieuwe Helden getuigenissen van kinderen over ongelijkheid en hoe zij het anders zouden aanpakken. Samen met Het Zuidelijk Toneel werken ze dat uit tot een pakkende ervaring.

Meer info en credits arrow-right

Maker Bas van Rijnsoever, dramaturgie Lucas De Man, Piet Menu, film Tim van den Heuvel, creatief producent Valene Lontanga, scenografie Gijs Leijdekkers.

Bas van Rijnsoever (Almere, 1983) is maker bij Het Zuidelijk Toneel en een van de oprichters van Stichting Nieuwe Helden. Als acteur was hij de afgelopen jaren te zien in producties van Toneelgroep Oostpool, Schwalbe, Julian Hetzel, Carver e.a. Hij is als docent verbonden aan de Academie voor Theater en Dans en werkt als dramaturg bij circus theatergezelschap Monki Business.

Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij maakte vele projecten bij Het Zuidelijk Toneel o.a.; ‘De Man in Azië’, ‘De Man is Lam’, ‘Democracy 3.0’, ‘De Bastaard’ en dit seizoen is hij betrokken bij de voorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig'.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English