Erosion Photo By Sam Scheuermann 08557 1440X960
Erosion Photo By Sam Scheuermann 08571 1440X960

Erosion

ROTOR

In een oneindig lijkende cyclus zoeken twee mannen een weg door de bergen die zij om zich heen hebben gecreëerd. Of waren deze bergen er altijd al en voegden zij zich later in dit landschap? Zijn wij als mens vrij in onze keuzes of worden deze bepaald door de omgeving waarin we ons bevinden?

In een reeks herhalende handelingen ontstaat een dialoog tussen de omgeving en de mens. Zoals een rivier of de wind het landschap beïnvloedt, laat ook de mens zijn sporen achter.

Een worsteling tussen twee mensen en de wereld om hen heen.

ROTOR bestaat uit Hidde Aans-Verkade, Koen van der Heijden en Rick Busscher. Het collectief maakt fysieke en beeldende voorstellingen met een poëtische vorm. ROTOR zoekt naar troost in deze schijnbaar zinloze wereld en probeert het leven te vieren door de schoonheid te zoeken in het alledaagse. Vanuit dit perspectief kijkt ROTOR naar onderwerpen zoals de klimaatcrisis, heteronormativiteit, liefde, technologisering en het banale van het dagelijks bestaan.

In de voorstellingen van ROTOR staat het thema herhaling centraal: de voorstellingen eindigen vaak op een punt waarop ze opnieuw zouden kunnen beginnen. Het vertrekpunt van ROTOR is het begrip Kung Fu, een woord dat we kennen van de martial arts. Het betekent, “meesterschap door eindeloze herhaling”. Vanuit dit begrip combineert ROTOR verschillende bewegings disciplines als mime, parkour en breakdance.

ROTOR is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Schweigman& en Huismaker bij Veem House for Performance.

Het heeft iets van een zen-oefening, het eindeloos herhalen, inslijpen, de passen perfectioneren en de spanning in de rug en armen precies goed krijgen zodat ook wij als kijkers het ritme gaan voelen.
Theaterkrant
Meer info en credits

Concept & spel Hidde Aans-Verkade and Koen van der Heijden, creative producer Rick Busscher, scenografie Han Ruiz Buhrs, muziek Krijn Moons, eind regie Loes van der Pligt, techniek Leon Vergouw, licht ontwerp Mathisse Cornaert, fotografie Sam Scheuermann.
Met dank aan Kevin Pieterse, Anouk Thijsseling, Lisanne Bovee, Elowise Vandenbroecke, Fabian Santarciel de la Quintana.
Met steun van Kickstart Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de KunstErosion is een productie van Veem House for Performance in coproductie met Schweigman&.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans