0428 Minyeshu 16 001
0428 Minyeshu 16 002

Exotische Verhalen van het Middenrif Live XL met Minyeshu

Exotische Verhalen van het Middenrif

Een avontuurlijk zondagmiddag radioprogramma met exotische verhalen, bijzondere gasten en muzikale uitstapjes naar alle windstreken, live vanuit De Nieuwe Vorst.

De bar is open vanaf 14.00 uur.

Exotische Verhalen van het Middenrif is een wekelijks radio-programma op Omroep Tilburg. De makers Joris van Laak en Dennis Bernaerts bieden de luisteraars een zo groot mogelijke diversiteit aan swingende klanken, nieuw en oud, en muziek van alle uithoeken van de aarde, voorzien van de nodige informatie, geschiedenis en context.

Minyeshu presenteert Daa Dee

Minyeshu is een kind van twee werelden. De Ethiopische zangeres woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Ze groeide op in Dire Dawa, Ethiopië en werd al op jeugdige leeftijd ontdekt als zang- en danstalent. Op 17-jarige leeftijd voegde zij zich bij het prestigieuze Nationaal Theater in Addis Ababa, waarmee zij de hele wereld over toerde.

Inmiddels heeft ze 3 albums op haar naam staan. Allemaal met eigen songs, geïnspireerd door traditionele elementen uit de Hoorn van Afrika, swingende Ethio-jazz met invloeden uit de moderne westerse muziek.

Onlangs bracht ze een nieuw album uit dat wereldwijd werd uitgebracht door het Engelse label ARCmusic. Daa Dee. In de Ethiopische taal, het Amhaars, is dit het geluid dat moeders maken om hun kind de eerste stapjes te laten zetten: Daa-dee-daa-dee…

Kom luisteren naar deze 'life affirming music', muziek die 'het leven wil vieren'!

Moderne Ethiopische muziek van een vrouw met ballen!
Tropicaldad.be
Een nieuwe parel aan de kroon van de Ehtiopische wereldmuziek (..)Minyeshu is als artieste tot volle wasdom gekomen. ‘Daa dee’ is wat ons betreft één van de leukste Afrikaanse platen van dit jaar.
Rootstime

Delen

Toegang gratis

Genre

Muziek, Mix

Filter

Gratis