At 8142
1124 Falling Dreams Het Filiaal Foto Joris Van Bennekom

Falling Dreams (10+)

Het Filiaal theatermakers

Ken je dat gevoel, dat je valt, vlak voordat je inslaapt? Falling Dreams gaat over precies dat moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tienermeisje. Haar gedachten komen en gaan en beelden lopen dwars door elkaar heen.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten. Met ruimte om te mijmeren én te huiveren.

De vloeiende manier waarop de vijf performers zo veel techniek moeiteloos hanteren om tot verbluffende, sfeervolle beelden en muziek te komen, is sensationeel. Falling Dreams is een droom die je zelf niet beter had kunnen dromen.
Theaterkrant - Lees meer

Falling Dreams is de perfecte voorstelling om je grenzeloos te laten meeslepen.

Een Zilveren Krekel voor Falling Dreams

De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Wij wonnen er eentje in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie. De jury schrijft o.a. “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.“

Meer info en credits

Regie & tekst Monique Corvers, compositie Gábor Tarján, videobeeld Ramses Graus, spel & muziek & zang Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Gábor Tarján.

Operator op de vloer Eileen Graham, lichtontwerp & toneelbeeld Claus den Hartog, objecten & poppen & kostuums Lisa Louwers, geluidsontwerp & geluidstechniek Jurriaan Giele, lichttechniek & videotechniek Laurens Schoonheim, regieassistent Jan Jasper de Vries, maquettes Dirk Sonneveld, zangcoach Marieke Snijders, chauffeur Kees de Vries.
Met dank aan Thorsten Alofs en Sebastian Kox.

Het Filiaal Theatermakers komt uit Utrecht maar ze spelen overal, van New York tot Nieuwegein en van Maastricht tot Moskou. Hun voorstellingen bestaan nooit puur uit tekst, er komt altijd zang, muziek of videoprojectie bij kijken. En meestal ook heel veel spullen. Het Filiaal voorstellingen verleiden je tot het denken buiten de lijntjes en stimuleren je om op een andere manier naar de wereld te kijken.


Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie