première
Bekijk tickets

Finding Willard

Tom Struyf | Het Zuidelijk Toneel

Finding Willard is een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Het publiek zit op drie tribunes rondom een maquette van Willard, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt.

Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in Willard, in het noorden van de staat New York.
Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving?
Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden?

Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt aan de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de verhalen van de mensen die er wonen en een piepkleine kerkgemeenschap ontdekt Tom een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Finding Willard wordt een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere voorstellingen zoals Vergeetstuk en De Tatiana Aarons Experience, waarin Tom zijn fascinatie voor een plaats en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis – en zo een nieuw verhaal construeert.

Meer info en credits arrow-right

Concept, tekst en spel Tom Struyf , co-creatie Fien Leysen & Willem De Maeseneer, muziek Bert Hornikx, camera & montage Geert De Vleesschauwer & Fien Leysen, scenografie Ina Peeters & Jolan Moonen, vormgeving en installatie Manu Siebens & Ina Peeters, technische supervisie Geert De Vleesschauwer, productie Tatiana Aarons vzw.
Coproductie Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT Festival, Productiehuis TR, detheatermaker, kc deSingel, detheatermaker, cc de Werft Geel & cc De Grote Post Oostende.
In samenwerking met De Nieuwe Vorst, Schouwburg c o r s o & Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond met de steun van de Vlaamse Overheid, Gemeente Rotterdam, Stuifzand en deAuteurs.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English