Kaapstad

Forever Young

MONKI

Tijdens Kaapstad kun je in de tuin van De Nieuwe Vorst genieten van de nieuwe voorstelling van MONKI!! Tickets zijn niet nodig, kom gewoon binnenlopen. 

Monki is uit de kast als optimist, maar hoe moet het verder? In Forever Young, een volgende voorstelling rond het thema optimisme, zoekt Benjamin Kuitenbrouwer als regisseur naar het verhaal van de ander. Want het optimisme schuurt en kraakt en misschien is de optimist roekeloos. Maar als hij niet, en zij niet, en hen niet, wie dan wel?

De acrobaten, Hanna de Vletter en Majo Cázares maken het publiek deelgenoot van hun gezamenlijke zoektocht. Met elke balanceer act aan de trapeze, met elke sprong van de Chinese mast, kantelt hun blik op de toekomst. Bestaat er zoiets als een gezamenlijk perspectief? De voorstelling is een fysieke vertelling over hoe optimisme samen te ‘doen’, naar wat er nodig is om optimistisch te blijven. Upbeat, vol kinderlijke levenslust en met aanstekelijke energie krijgt optimisme in deze korte circusvoorstelling steeds meer lading.

Over Monki

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam) is een veelzijdig circusartiest en podiumkunstenaar en dankt zijn bijnaam Monki aan zijn voorliefde om tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Sinds zijn debuut (Not Somewhere Else, 2017), is hij vaak te zien op podia en festivals met voorstellingen waarin hij de dubbele Chinese mast combineert met livemuziek, theater of video.

Tussen 2021 en 2024 is hij huismaker van het Amsterdamse huis voor hedendaags circus, TENT. In dit vierjarig makerstraject ontwikkelt hij met zijn gezelschap Monki een reeks over optimisme. Hij laat ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens en de toekomst. Niet dat hij de slechte kanten van de mens wil verdoezelen, maar hij wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken. Zo creëert theatermaker Monki de mogelijkheid om elkaar een verhaal te vertellen dat wel eens het verschil zou kunnen maken.

Meer info en credits arrow-right

Spel: Majo Cázares & Hanna de Vletter

Concept & regie: Benjamin Kuitenbrouwer

Co-regie: Anouke de Groot

Dramaturgie: Bas van Rijnsoever

Producent: TENT/ Monki

Productie: Veerle van Lieshout

Residenties: Latitude 50 & Werkplaats Diepenheim

Partners: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English