0319 Gonzo Promobeeld Old Paper Hi Res Jpg C Stef Lernous
0319 Abattoir Fermé Gonzo Persfoto 04 C Sofie Jaspers
0319 Abattoir Fermé Gonzo Persfoto 05 C Sofie Jaspers Staand
niet voor sceptici

Gonzo

Abattoir Fermé

In Gonzo van Abattoir Fermé neemt zelfverklaard sjamaan Amy (Tine Van den Wyngaert) u mee op een spirituele reis...

Liters ayahuasca & bakken spelplezier in uitzinnige satire

Terwijl buiten de koortsige werkelijkheid aan hoge snelheid voorbij dendert, hebben Frank, Tom, Charlene en Tanja zich samen met gids Amy veilig teruggetrokken in een bunker, diep onder het aardoppervlak. Ze staan aan het begin van een spannende innerlijke reis. Een zoektocht naar zichzelf en naar elkaar. Naar structuur, houvast en rust in tijden van onzekerheid, chaos en overprikkeling...

Regisseur Lernous en zijn acteurs leven zich kostelijk uit in deze uitzinnige satire op het therapiewezen... Heerlijk om te zien.
Theaterkrant - Lees meer
0319 Abattoir Fermé Gonzo Persfoto 02 C Sofie Jaspers
Liters ayahuasca, transcenderen, aura’s aaien: het reinigingsritueel uit Gonzo is niet voor sceptici. Het enige wat we zeker weten is dat dit ritueel – uiteraard, het blijft Abattoir Fermé – totaal zal ontsporen... Abattoir steekt de draak met kwakzalvers en sympathiseert tegelijk met de schrijnende verhalen van hen die niet de levens leiden waar ze van dromen.
De Standaard
Een les waarin esoterie en vreemde rituelen welig tieren, maar die bovenal een heerlijke parodie blijkt.
Het Nieuwsblad****
Meer info en credits

Tekst en regie Stef Lernous, spel Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, decor- en lichtontwerp Stef Lernous & Sven Van Kuijk, techniek Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, n.t.b., productie Abattoir Fermé.
In samenwerking met: NONA
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Abattoir Fermé maakt voorstellingen vanuit een fascinatie voor 'de wereld achter het bekende', voor angsten of fantasieën die de mens normaliter wil rationaliseren of vergeten. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir steevast mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld.
De beeldtaal van Abattoir Fermé is hyper visueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater