0204 Orkater Sir Duke Guilty Until Proven © Mounir Raji

Guilty until proven

Orkater / Sir Duke

Het muziektheatercollectief Sir Duke maakt een eigentijdse Hollandse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie.

Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?
En wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt je schuldig? De trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen. Het zet je steeds opnieuw op het verkeerde spoor, confronteert je met verwachtingen en vooroordelen en verrast je met verrassende inzichten.

Muziektheatergroep Orkater krijgt de Prijs van de Kritiek 2019!!!

Meer info en credits

Regie Nita Kersten, concept en tekst Orkater/Sir Duke, dramaturgie Esther Duysker, spel en muziek Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a., compositie Francesca Pichel, Gery Mendes, muzikale leiding Gery Mendes, choreografie Dionne Verwey.

In hun voorstellingen kiest het muziektheater-collectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke streeft ernaar een breed publiek te verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater, Muziektheater