Header 48
wordt verzet

Hall of Fame x Krakers: Sophie Straat

Met support van de Tilburgse Subsidiejunk/De GiErBoYs

Sophie Straat brengt op 11 december haar muzikale protest en moderne levensliederen naar Tilburg. Van de hipsterbakker op de hoek tot de bakfiets en van politiegeweld tot de tweede kamer. Sophie kaart ‘t aan in haar principiële smartlappen.

====

Deze voorstelling kan vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet in de avond plaatsvinden.
Wij proberen de voorstelling te verplaatsen naar een vroeger tijdstip op de dag en houden je via deze site op de hoogte.

====


Sophie Straat
De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren 90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Subsidiejunk/De GiErBoYs
Met een stevig voorprogramma door Subsidiejunk, de Freejazz arm van HUT (Humanisten uit Tilburg) met Thomas Koevoets, Martha Thissen, LSD Pols, Koen Reijnen, Joep Schmitz en Guus van den Heuvel. Én een sneak van de nieuwe muziek van carnaval(eske)-eighties-hardstyle-cumbia-folkloristische-afrobeat- band De GiErBoYs (Bas Kaufmann, Steven de Kok en Tommy Smits). Wist je dat De GiErBoYs ook een nieuw nummer hebben met Wieger Hoogendorp, de compagnon van Sophie Straat? Wie weet komt die ook wel langs!


Praktisch:
📆 zaterdag 11 december
⏰ 20:00
📍 Theater De Nieuwe Vorst
💸 € 12,50
🍑 deze show is seated
🎟️ klik hier voor tickets

Delen

Genre

Muziek

Filter

Krakers