Bekijk tickets

Heb je mijn zusje gezien? (3+)

Lieke Benders | Hoge Fronten

Een vrolijke, muzikale, beeldende familievoorstelling voor de allerkleinsten. Het is gebaseerd én geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen. Bijzonder is dat Joke van Leeuwen zelf ook op het podium staat deze keer.

Soms kun je iets niet vinden. Een bal, of een knuffel, of een sok. Soms kun je iemand niet vinden. Een groot mens, of een klein mens. Je broertje als je een broertje hebt, je zusje als je een zusje hebt.

En ja, dan moet je zoeken…heel goed zoeken.

Heb je mijn zusje gezien? gaat over een meisje dat haar grote zus zoekt. Ze vraagt aan iedereen die ze tegenkomt of diegene haar zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Maar, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.
Ze heeft blauwe ogen.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.
Ze heeft blauwe ogen.
En ze heeft een jas met zakken.

1009 staand Hoge Fronten Heb Je Mijn Zusje Gezien WE Bress 45 foto Bjorn Frins
quote
Actrice Sarah Jonker is een ontwapenende wervelwind en Joke van Leeuwen heeft een lichte en vanzelfsprekende podiumaanwezigheid.
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Regie en concept: Lieke Benders
Spel en muziek: Joke van Leeuwen
Spel: Sarah Jonker
Muziek: Jolle Roelofs
Decor en kostuums: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Ronald de Jong
Techniek: Marq Claessens
Productie: Wouter Ramakers en Marjolein de Man
Dramaturgisch advies: Peter Anthonissen en Saskia de Haas

Hoge Fronten maakt voorstellingen op het snijvlak van theater en beeldende kunst, voor jeugd en volwassenen, en zowel voor het theater als (buiten)locaties. Onder leiding van Lieke Benders geeft het theatergezelschap het publiek op theatrale, poëtische en filosofische wijze instrumenten in handen om stil te staan en vervolgens zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te komen, om nieuwe inzichten te ontdekken en op zoek te gaan naar universele gelijkenissen; dwars door alle geloven, politieke overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English