Img24458 190

Heimat 3

De NWE Tijd

Met vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood, die een wanhoopskreet plaatste onder een YouTubefilmpje met de titel ‘to build a home’. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood.
Voor wie?
James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis.
In die reactie schreef hij dat het niet goed met hem ging, dat zijn vriend een jaar geleden zelfmoord pleegde, hij het te druk had met zijn Playstation om op die bewuste avond zijn telefoon op te nemen en dat hij zo schuldig, verdrietig en eenzaam voelde.

De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid? En waarom plaatste James Wood juist onder het liedje ‘to build a home’ zijn wanhoopskreet?

Meer info en credits

Van en met Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van den Brul en Freek Vielen, muziek Harald Austbø.

Heimat 3 is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen, die vertrekken vanuit een doorlopend onderzoek naar verbondenheid.
In Heimat 1 interviewden de makers hun eigen ouders en grootouders op zoek naar hun opvoeding en levenslessen, voor Heimat 2 speelden zij een zelfgeschreven requiem op een smeltende gletsjer in Groenland en voor Heimat 3, how to build a home bouwen zij een huis.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Laat je verrassen, Engagement