1203 Herrie © Stef Lernous

HERRIE

Maja Westerveld | Abattoir Fermé

Herrie is een vurige lofzang aan eenieder die het niet helemaal eens is met hoe wereld werkt en weigert om bij de pakken neer te blijven zitten.

Mijn vriendinnen zeggen altijd: jij boft maar met je man
Het is zo knap wat Herman allemaal kan!
Maar er is ook heel veel dat Herman echt helemaal niet kan.
Vorige week was ik hem kwijt
Ik had hem met twee briefjes naar de supermarkt gestuurd
Een briefje met: “kwark”
En een briefje met: “help deze man kwark te vinden”
Ik heb vier dagen niks gehoord.


Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld (1985) is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

Sinds 2017 maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé, waar ze een vijfjarig ontwikkelingstraject volgt. Na het veelgeprezen Drek (2017) is Herrie haar tweede solovoorstelling – een vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die klem zitten in elkaar en in zichzelf, en die zich ondertussen proberen te handhaven in een wereld die om hen heen helemaal uit mekaar valt.


Vertellers zijn zo oud als het theater, en toch doet Maja Westerveld bij Abattoir Fermé iets nieuws. Ze speelt een personage dat een boek vertelt over nog een ander boek met daarin het personage dat zij speelt. Kan u nog volgen?
Etcetera - Lees meer
Westerveld weet wat ze doet. Al van bij de openingspassage hang je aan haar lippen (…) Alles samen is deze Herrie theater in haar essentie. Verhalen vertellen rond een kampvuur, is dat niet hoe het ooit begon?
Het Nieuwsblad - Lees meer
Meer info en credits

Tekst, spel en regie Maja Westerveld, begeleiding Abattoir Fermé, decor en licht Sven Van Kuijk.
Productie: Abattoir Fermé & NONA.

Maja Westerveld (°1985) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar eindwerk werd geselecteerd voor World Interplay Australia, een internationaal festival voor jonge dramaschrijvers.

Delen

Uitverkocht

Genre

Theater