1203 Herrie © Stef Lernous

HERRIE

Maja Westerveld | Abattoir Fermé

Herrie is een vurige lofzang aan eenieder die het niet helemaal eens is met hoe wereld werkt en weigert om bij de pakken neer te blijven zitten.

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld (1985) is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

Sinds 2017 maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé, waar ze een vijfjarig ontwikkelingstraject volgt. Na het veelgeprezen Drek (2017) is Herrie haar tweede solovoorstelling – een vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die klem zitten in elkaar en in zichzelf, en die zich ondertussen proberen te handhaven in een wereld die om hen heen helemaal uit mekaar valt.


De Pers over Maja's eerste voorstelling 'Drek':

De monoloog Drek is een komisch en dystopisch relaas (…) waarvan het onderbuikgevoel nog lang blijft nadreunen.
Theaterkrant
Genadeloos grappig… een tragedie van dagelijks falen. ‘Drek’ is zinderend teksttheater aan een rotvaart… onophoudelijk schipperend tussen understatement en absurdistische uitvergroting, tussen droom, mythe en hallucinatie.
TAZette
Een heerlijke trip in een rijke, bezielde en met humor doorspekte taal ★★★★
Het Nieuwsblad

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater