0409 Herrie © Stef Lernous
geannuleerd

HERRIE

Maja Westerveld | Abattoir Fermé & NONA

Herrie is een vurige lofzang aan eenieder die het niet helemaal eens is met hoe wereld werkt en weigert om bij de pakken neer te blijven zitten.

Deze voorstelling is vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus helaas geannuleerd. Lees hier meer >Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld (1985) is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

Sinds 2017 maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé, waar ze een vijfjarig ontwikkelingstraject volgt. Na het veelgeprezen Drek (2017) is Herrie haar tweede solovoorstelling – een vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die klem zitten in elkaar en in zichzelf, en die zich ondertussen proberen te handhaven in een wereld die om hen heen helemaal uit mekaar valt.

Okee:

Herrie heeft niet de meest gelukkige naam,
hij staat niet bekend om zijn markante uiterlijk
en als je niet goed kijkt zie je hem eigenlijk niet staan.
Het is hem als enige ter wereld nog nooit gelukt om een pot kwark in de supermarkt te halen
en okee, hij kan misschien niet zo goed een relatie onderhouden, maar:
Herrie heeft andere kwaliteiten.

De pers over Drek:

- De monoloog Drek is een komisch en dystopisch relaas (…) waarvan het onderbuikgevoel nog lang blijft nadreunen. (Theaterkrant)

- Genadeloos grappig… een tragedie van dagelijks falen. ‘Drek’ is zinderend teksttheater aan een rotvaart… onophoudelijk schipperend tussen understatement en absurdistische uitvergroting, tussen droom, mythe en hallucinatie. (TAZette)

- Een heerlijke trip in een rijke, bezielde en met humor doorspekte taal ★★★★ (Het Nieuwsblad)

De Aanschuiftafel

(Bijna) elke donderdag organiseert Proeflokaal de Tuin "de Aanschuiftafel" in samenwerking met De Nieuwe Vorst.
Vanaf 18:30 uur ontvangen we je in de prachtige serre en als iedereen zit gaan we eten! Voor-Hoofd/Hoofd-Na/Voor-Hoofd-Na? Het blijft een verrassing!
Max. 20 personen per avond, dus geef je tijdig op via: https://proeflokaaldetuin.nl/d...(hier kun je ook eventuele dieetwensen aangeven).
Prijs per persoon bedraagt € 15,00 incl. een hoop gezelligheid, excl drankjes. Aansluitend kun je een voorstelling bijwonen, soms eet de crew mee, dus kun je ze het hemd van het lijf vragen!

Meer info en credits

Tekst, spel en regie Maja Westerveld, begeleiding Abattoir Fermé, decor en licht Sven Van Kuijk.Productie: Abattoir Fermé & NONA.

Maja Westerveld (°1985) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar eindwerk werd geselecteerd voor World Interplay Australia, een internationaal festival voor jonge dramaschrijvers.
Gedurende 5 jaar volgt Westerveld een intensief ontwikkelingstraject bij Abattoir Fermé, waar na haar eerste solovoorstelling Drek haar tweede voorstelling Herrie een wapenfeit is.

Delen

Genre

Theater

Filter

Eigenzinnig