0419 Het Dier © Kurt Van Der Elzen
0419 Nieuws Het Dier © Kurt Van Der Elzen
0419 Het Dier© Kurt Van Der Elzen

Het dier, het dier en het beestje (8+)

Theater Artemis

Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.


Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Het dier, het dier en het beestje werd in 2020 geselecteerd voor het TheaterFestival (BE)

Dat Batelaan dit thema van ‘anders zijn’ zo verrassend en tegelijkertijd toegankelijk weet aan te snijden, dankt hij naast zijn exceptionele regisseurskunde aan de bijzondere vormgeving en de vier geestdriftige acteurs die zich vol energie op hun taken storten: Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Nimuë Walraven en Anneke Sluiters. Het dier, het dier en het beestje wordt hierdoor even ontregelend als herkenbaar voor iedereen die zich ooit ‘anders’ voelde.
Theaterkrant - Lees meer
Knap van Batelaan is dat hij nergens oordeelt of verontrust. Hij houdt jong en oud dik anderhalf uur in zijn ban. De muziek en de kleuren verzachten en hij laat een vermakelijke opvoedingsverwarring zien, waarin alles op zijn pootjes terechtkomt. En wat een mooie, aaibare muziek schreef Keimpe de Jong erbij.
Brabants Dagblad
De originaliteit in Het dier, het dier en het beestje is ongeëvenaard ★★★★☆
de Volkskrant
Meer info en credits

Regie Jetse Batelaan, spel Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Nimuë Walraven, Anneke Sluiters, stem Leny Breederveld, muziek Keimpe de Jong, kostuums Liesbet Swings, scenografie Marloes en Wikke, lichtontwerp Bart van den Heuvel, regie-assistentie Lara van Hoof.
Met dank aan Arjen de Leeuw, TG Oostpool, Ronald Schinkelshoek, Adreas Suntop.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie