0419 Het Dier Liggend Hr© Henk Claassen
0419 Het Dier © Kurt Van Der Elzen
0419 Het Dier© Kurt Van Der Elzen

Het dier, het dier en het beestje (8+)

Theater Artemis

In deze voorstelling maakt Jetse Batelaan van hele gewone dingen een dromerige musical. Met dierenpakken, een echte hond en livemuziek. Hoe ziet ons leven eruit als we er van een afstandje naar kijken?

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’.
Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over intern begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

Door alle bizarre en kolderieke elementen blijft Het dier, het dier en het beestje heel lang grappig, maar op een zeker moment grijpt de voorstelling je toch naar de keel. Want hoe kan het dat er zo veel óver Sterre wordt gepraat en zo weinig mét haar? Alle volwassenen zijn te druk met hun werk en zichzelf om zich echt in haar te verdiepen.
theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Jetse Batelaan is winnaar van de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië 2019

Regie Jetse Batelaan, spel/zang Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Anneke Sluiters, Nimuë Walraven, stem Leny Breederveld, muziek Keimpe de Jong, kostuums Liesbet Swings, scenografie Marloes en Wikke, lichtontwerp Bart van den Heuvel, regie-assistentie Lara van Hoof
Met dank aan Arjen de Leeuw, Tg Oostpool

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie