Hhh Blinde Vlek Freja Roelofs Campagne Landscape Web

Blinde Vlek (10+)

Het Houten Huis & Wabi Sabi

‘Blinde Vlek’ is een muzikale, acrobatische poging om mensen kritisch te laten kijken naar de gevolgen van de moderne technologie.

De technologische evolutie dendert voort. Het gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te benen. Regelgeving en veiligheidsmaatregelen lopen altijd achter. Bijna onopgemerkt verdwijnt onze privacy en worden onze persoonlijke gegevens verkocht.

We hebben onszelf omringd met robots en computers die ons zichtbaar en onzichtbaar bestuderen. Maar waar is deze technologie allemaal toe in staat? Laten we ons erdoor manipuleren of redt het juist onze levens...

Het is een waar huzarenstukje van Marta Alstadsæter en Kim-Jomi Fischer, de twee acrobatisch geschoolde acteurs die, naast Willem van der Lely als oude man, alle rollen voor hun rekening nemen. Wat een talenten. Bijna achteloos doen ze een hand-op-handje of een ingenieus duet, ondersteund door het rijke klanktapijt dat Radek Fedyk onder al hun handelingen legt.
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Over Het Houten Huis & Wabi Sabi
Voor deze voorstelling verweeft Het Houten Huis haar beeldende, muzikale stijl met die van regisseur Maarten Smit (Wabi Sabi). Zijn voorstellingen maken actuele kwesties inzichtelijk en bespreekbaar door een combinatie van fysiek spel, tekst, dans en muziek. Op basis van journalistiek en documentair materiaal maakt hij theaterstukken die de schoonheid van de imperfecte mens laten zien.

Over Station Noord
Station Noord is een samenwerkingsverband van de grote podiumkunst organisaties uit de drie noordelijke provincies. Met gebundelde krachten geven we een sterke impuls aan talentontwikkeling en het artistieke klimaat in het Noorden. Station Noord ondersteunt nieuwe theatermakers om in het Noorden hun talenten te ontwikkelen en hun carrières op gang te brengen.


Makers

concept & regie Maarten Smit muziek Radek Fedyk spel & dans Marta Alstadseter, Kim-Jomi Fischer, Willem van der Lely choreografie Maarten Smit & performers tekst Don Duyns & Maarten Smit regieassistent Tim Schouten dramaturgie Elien van den Hoek decor Douwe Hibma kostuums Freja Roelofs techniek Gerrit Schilp & Loeki Wiefferink scènefoto’s Moon Saris teaser Jules van Hulst trailer Floris Duijn advies David van Griethuysen, Robbert van Heuven, Marc Maris ondersteund door We the North & Fonds Podiumkunsten via Station Noord

Beeld: Freja Roelofs i.s.m. Het Houten Huis

Dit project is in 2018 vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. In 2021 wordt Blinde Vlek geproduceerd door Het Houten Huis i.s.m. Wabi Sabi


Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Theater, Jeugd / familie