0411 Temmen Vd Feeks Sanne Peper C
0411 Temmen Vd Feeks Sanne Peper D
0411 Toneelschuur Temmen Vd Feeks Liggend C Annaleen Louwes 72 Dpi Wt

Het temmen van de feeks

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

Een feestelijke voorstelling met nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare.

Bianca mag van haar vader pas trouwen als haar zus Katherina aan de man is. Maar Katherina is een feeks en niemand wil met haar trouwen. Bianca is veel liever en mooier en aardiger. Haar meerdere aanbidders verzinnen een plan om Katherina aan de man te helpen.

Vanwege de grote bruidsschat die Katherina meekrijgt, gaat Petruchio de helse uitdaging aan. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Alle vrouwenrollen worden door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Nina Spijkers onderzoekt hiermee de verschillen en overeenkomsten in man-vrouw verhoudingen nu en in de tijd van Shakespeare.

Getipt door NRC als cultureel hoogtepunt van het voorjaar.
Roeland Fernhout ontroert als feeks in kleurrijke Shakespeare
NRC Handelsblad ★★★★ - Lees meer
0411 Temmen Vd Feeks Sanne Peper I
De rijkheid aan betekenis die Spijkers aanboort maakt haar ‘Het temmen van de feeks’ tot een zeer boeiende theaterervaring
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Regie Nina Spijkers, tekst William Shakespeare met Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder, foto Annaleen Louwes.

Nina Spijkers is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde ze succesvol af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Ze won in 2015 de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten vanwege haar tekstbehandeling.

In 2017 was Nina bij ons te gast met Ivanov van Anton Tsjechov. Voor deze voorstelling werd zij eveneens genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs én de voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017.
Afgelopen seizoen presenteerde ze de aanstekelijke, muziektheater voorstelling Geluk.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater