0223 Homemade Bovenkant C Vincent Delbrouck
0223 Homemade© Vde 6078Www

HOMEMADE

Mokhallad Rasem en Kuno Bakker

Na hun succesvolle voorstelling De Verse Tijd, bouwen Mokhallad Rasem en Kuno Bakker in Homemade verder. Aan een plek waar ze samen kunnen wonen. Het is tijd om te handelen. Er moet gebouwd worden.

Twee mannen. Ze willen een huis bouwen. Ze verzamelen bouwmateriaal om een constructie te maken waarin ze zich thuis voelen. Waar ze beschermd zullen zijn tegen de buitenwereld. Een aantrekkelijk huis ook, waar ze graag naar binnen gaan. Ze doen dat samen. Maar aan welke voorwaarden moet het huis voldoen? Hoe maken ze iets waar ze allebei gelukkig van worden? Iets dat beantwoordt aan hun noden op het vlak van schoonheid, veiligheid, geborgenheid. En duurzaamheid, natuurlijk.

Homemade heeft als kernvraag: waar voel je je thuis? Aan de hand van die vraag komen actuele thema’s aan bod als veiligheid, angst, gastvrijheid, welvaart en klimaat.

In Homemade laten Kuno Bakker en Mokhallad Rasem zien dat ‘thuis’ zich maar moeilijk laat vangen ★★★★☆
De Volkskrant - Lees meer

Na het succesvolle De verse tijd, is Homemade de tweede samenwerking tussen Kuno Bakker en Mokhallad Rasem. Homemade vormt deel twee van een trilogie die ze in april 2022 afronden met de voorstelling Looking for habibi. Waar in De verse tijd twee mannen elkaar ontmoetten en een vriendschap opbouwden, werken ze in Homemade verder. Het wordt tijd om te handelen. Er moet gebouwd worden.

Pas na de oorspronkelijke poging, hebben ze in elkaar een thuis gevonden – geen puntdak of plat dak, klei noch hout, maar in onderlinge verbondenheid, een plek waarin ze ook daadwerkelijk elkaars taal spreken. Heel mooi.
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Van en met Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan van Vlierberghe. Productie Toneelhuis en Dood Paard.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater