1025 How To Build A Universe Tr En Davy Pieters Foto Lonneke Van Der Palen
1025 Universe 7043 Jochem Jurgens
1025 Universe 7111 Jochem Jurgens

How to build a universe

Theater Rotterdam / Davy Pieters

Een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling waarin Davy Pieters het toeval ontleedt. Want ook al zetten ze je wereldbeeld op zijn kop, de grootste ontdekkingen en inzichten beginnen bij puur toeval.

Pieters tornt zowel aan de wetten van het theater als aan de wetmatigheden van de wereld om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen.
Met alle technologie kunnen we eindeloos op de wereld inzoomen en het leven controleren en manipuleren. We laten ons in dit digitale tijdperk steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daar aan over.

Toch beginnen de grootste ontdekkingen per toeval. Zowel in een mensenleven als in de hele mensheid. Plotseling gezien door het oog van de mens, met een impact waardoor je nooit meer hetzelfde naar de wereld kan kijken.

In de kenmerkende stijl van Pieters zijn de scènes even associatief als helder, even simpel als slim
Trouw
Meer info en credits

Concept en regie Davy Pieters, spel Judith Hazeleger, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman, en Syoma Ekhart, muziek Jimi Zoet, zangcompositie Lisa Verbelen, ang coach Béni Csillag, lichtontwerp Axel Dikkers, kostuums Erik Bosman.

Davy Pieters (1988) won voor haar afstuderen aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht de Henriette Hustinx prijs voor excellent talent. Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze The Unpleasant Surprise (2017) en recent How to Build a Universe.

Ze onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en de beeldcultuur waarin we leven. Dit vertaalt zij naar beeldende, filmische voorstellingen met fysieke performances die gebruikmaken van de conventies van media en genres.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement, Eigenzinnig, Nieuwe makers, Language no problem