Beeld Site
Try-out

Iemand die slaapt

BOG. / Het Zuidelijk Toneel

Iemand die slaapt is een muzikale voorstelling op basis van het boek 'Een man die slaapt' uit 1967 van Georges Perec. BOG. herleest dit kleinood van één van hun grootste inspiratiebronnen om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijke van het menselijk bestaan voelbaar te maken.

Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.

Voor Iemand die slaapt waagt het schrijvende collectief BOG. zich voor het eerst aan een boek, geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs eind jaren ‘60. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden.

Perec schreef de hele tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.

Piet Menu: 'BOG. vangt de werkelijkheid in een vlindernetje van taal. Speels en doordacht tegelijk. Terwijl de wereld brandt en roept trekken zij zich schijnbaar terug om misschien wel hun meest geëngageerde voorstelling te maken.'

Meer info en credits

Van en door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, originele tekst Georges Perec, vertaling Rokus Hofstede, tekstbewerking BOG., slagwerk Nina de Jong, eindregie Erik Whien, kostuums Johanna Trudzinski, dramaturgie Roos Euwe, zakelijk leiding Anne Baltus , technische productie en lichtontwerp David de Joode, artistiek advies Jens Bouttery en Piet Menu, productie BOG. & Het Zuidelijk Toneel & detheatermaker.

BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen; dat mede werkt onder de vleugels van het Zuidelijk Toneel. Sinds 2013 maakt BOG. werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, het uitzoomen, het rangschikken en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. BOG. maakte onder meer de voorstellingen MEN. de mening herzien (2014), GOD. (2015), OER. een oefening (2016) en KID. (2017).

Delen

Tickets
  • normaal € 12,00
  • Vroege Vogels € 8,00
  • FHK 50% € 6,00

Genre

Theater, Muziektheater