Immortal Game Ndd Image Concept

Immortal Game

Evangelos Biskas V. | Corpo Máquina

Immortal Game is een combinatie van een ervaring in Virtual Reality en een live performance. Samen met performer Yiannis Logothetis en de Virtual Reality specialisten van ImproVive zoekt Evangelos Biskas naar alternatieve manieren om een voorstelling te ontwikkelen die de grenzen van ruimte en tijd uitdaagt.

View English content
In hoeverre kun je jezelf zijn in aanwezigheid van anderen?

Twee vrienden. Ze nemen hun beperkingen als uitgangspunt, prikkelen elkaars fantasie en streven naar ultieme intimiteit. Hun neiging om elkaar te bevragen en uit te dagen is de context van hun kunstenaarschap. Hun danstaal is gebaseerd op hun vriendschap. Ze nodigen het publiek uit om hun wereld binnen te treden met een microscoop.


English

How much can you be yourself in front of others? Two friends. They take their limitations as a starting point, excite each other’s imagination and strive for ultimate intimacy. Their tendency to question and challenge each other is the context of their artistry. Their dance language is based on their friendship. They invite their audience to enter their world with a microscope.

Meer info en credits

Choreografie/performer: Evangelos Biskas

Co-creatie/performer: Yiannis Logothetis
Virtual Reality Ontwerp/Technische Ondersteuning: ImproVive - Roger ter Heide & Nikita Kayal
Geluidsontwerp: Isaac Poels
Productie: Nederlandse Dansdagen
Co-productie: Corpo MáquinaOver Evangelos
Evangelos Biskas (Thessaloniki/Griekenland, 1994) is een danser en choreograaf die gefascineerd is door het vermogen van het menselijk lichaam om dingen te begrijpen en uit te drukken. Zijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het werken met het lichaam te verkennen, drijft hem tot het ontwikkelen van interdisciplinaire projecten met andere media als fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media. In 2016 studeerde hij af aan de afdeling Dans en Choreografie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg. Bij die gelegenheid werd hij genomineerd voor de 'Jacques de Leeuw prijs'. Met zijn afstudeerwerk 'Eternal Chilling' (2016) kreeg hij de 'Moving Forward-Young Dance Makers Award 2016'. Van 2017 tot 2020 werd hij ondersteund door PLAN-Brabant i.s.m. DansBrabant. In 2020 sloot Evangelos als maker aan bij Corpo Maquina.

Delen