Bekijk tickets

Infinity Chan

Eva Line de Boer | Het Zuidelijk Toneel

Eva Line de Boer gaat op zoek naar de grenzen van empathie langs de extreme randen van het internet. Hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen. Is er nog wel een onderscheid te maken?

Infinity Chan is een unheimische onderdompeling in een wereld vol kikkerpony’s, fetish en hate speech. Een voorstelling over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt wanneer digitale creaties en online gedeelde gedachtes een eigen leven gaan leiden.

Met Infinity Chan rekt Eva Line de Boer haar eigen denkveld en dat van de toeschouwer op. Ze wil niets of niemand uitsluiten, maar heeft dit gedachte-experiment nog nooit zo ver doorgetrokken. Ze rekt haar eigen denkbeeld en dat van de toeschouwer op en gaat op zoek naar de grenzen van empathie.

Vanaf welk moment is empathisch zijn niet langer ethisch verantwoord?

Triggerwaarschuwing:

Deze voorstelling bevat gevoelige content omtrent seksisme, homofobie, racisme, (seksueel) geweld en suïcide. 16+

Regisseur Eva Line de Boer geeft voor en na de voorstelling in de zaal toelichting aan het publiek.
Zowel Nederlands als Engels gesproken.

Meer info en credits arrow-right

Concept & regie Eva Line de Boer

Spel Jessie Wilms

Onderzoek & tekst Steff Geelen, e.a.

Video Karlijn Milder, Mats Logen

Scenografie Tim Vermeulen

Geluidsontwerp Harpo ’t Hart

Kostuumontwerp Carly Everaert

Dramaturgie Piet Menu

Organisatie Theaterzaken Via Rudolphi, Het Zuidelijk Toneel

Een coproductie van Eva Line de Boer en Het Zuidelijk Toneel


Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is gefascineerd door het openbaar delen van intimiteit. Haar voorstellingen spelen zich in een tussengebied af: tussen on- en offline, realiteit en fictie (fantasie en werkelijkheid), dood en leven. Eva heeft een grote liefde voor het internet waar mensen in vrije fantasie volledig zichzelf of juist een ander kunnen zijn. In haar werk is ieder detail geregisseerd en uitgedacht, met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek gedrag creëert Eva telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot grote thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.Zij coproduceert met verschillende partners, zoals HNTjong en Het Zuidelijke Toneel, haar eigen werk, waaronder Rust Zacht Billy en Oma is een Avatar. Ook regisseert ze in opdracht, recentelijk voor Zeelandia het digitale experiment Swipe Island en voor Likeminds/Willem de Bruin Spuug van God. Eva ontving de Ton Lutz Award voor Euphoria (2014), de BNG Bank Theaterprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en in 2019 de Charlotte Köhler Prijs.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English