Bekijk tickets

Isotopia

&Brakema producties

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal in de stijl van Black Mirror, geïnspireerd op werken van Margaret Atwood en George Orwell en hedendaagse denkers als Bas Heijne en Ramsey Nasr.

alert

Heel december bepaal jij wat je betaalt! Lees meer >

Niets is wat het lijkt

Europa 2034 - Door een ongekende crisis raken Valerie en Bas hun baan, huis en hoop kwijt. Net als veel anderen zijn ze in de steek gelaten door de samenleving en wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers.
Wanneer ze onverwacht de kans krijgen een nieuwe start te maken in de idealistische samenleving Isotopia, afgeschermd van de boze buitenwereld, grijpen ze die met beide handen aan.

Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt.

Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers?

quote
Isotopia is de eerste volledig zelfstandige productie, die regisseuse Liliane Brakema met haar eigen gezelschap &Brakema Producties maakt. Zij toont hierin wederom dat zij tot de belangrijkste theatermakers van ons land mag worden gerekend.
- Trouw Lees meer
quote
Ze blijven zichzelf aanpraten dat wat ze doen oké is. In deze herhaling zit ook de beklemming die steeds meer toeneemt: hoe vaker je de woorden hoort, hoe minder je ze begint te geloven.
- Het Parool Lees meer
quote
De nachtmerrie van leven in een surveillancestaat is voelbaar in ‘Isotopia’
- NRC ●●●● Lees meer

👉 HEEL DECEMBER BEPAAL JIJ ZELF WAT JE BETAALT

De hele maand december bepaal je bij De Nieuwe Vorst als bezoeker zelf wat je betaalt voor een theatervoorstelling. Je reserveert een kaartje via de site en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt. Zo krijgt iedereen in deze roerige tijden de gelegenheid om naar het theater te kunnen.

PWYW sticker 15 kopiëren

Kijk hier voor meer informatie >

Reserveer wel je ticket om zeker te zijn van een plekje in de zaal!


Meer info en credits arrow-right

Concept en regie Liliane Brakema Spel Anna Raadsveld (2022), Ali-Ben Horsting, Wendell Jaspers (2023) Tekst Melissa Knollenburg Coaching dans Maria Ribas Dramaturgie Florian Hellwig Decoradvies Roel van Berckelaer Compositie Helge Slikker Kostuumontwerp Kevin Pieterse Lichtontwerp Vinny Jones Techniek Elmar Neudam Regie assistentie Emma van den Elshout


In samenwerking met Theater Bellevue

Isotopia is financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Norma Fonds, het Lira Fonds en het vfonds.


Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English