1102  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Klein
10  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Dsc5898
11  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Dsc5943
13  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Dsc5957
5  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Dsc5980
Jabbertalkopera voor de hele familie

Jabber

Kwatta

Jabber is een gezongen operavoorstelling over vogels. Om precies te zijn over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan.
Jabber moet je horen met je ogen en zien met je oren. Een voorstelling waarin iedereen buitenstaander is en die je tóch kunt begrijpen.

Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Andere vogels hebben geen rust en vliegen steeds weer af en aan. In de zomer zijn ze hier en in de winter weer daar. Flierefluiters, dwaalgasten, binnenvetters, gelukszoekers en holbewoners.
Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar?

De voorstelling haakt aan bij de problematiek van de huidige tijd. Met zoveel mensen die op de vlucht zijn en die ergens aankomen waar niemand ze verstaat, waar ze de cultuur niet kennen en de omgangsvormen niet gewend zijn. Hoe gastvrij zijn we voor de ander? Hoe welkom is iemand die niet op ons lijkt? Hoe groot zijn de verschillen en vooral, hoe groot zijn de overeenkomsten?

Jabber is een jabbertalkopera voor de hele familie die, zoals het hoort bij vogels, geheel wordt gezongen.

De voorstelling Jabber bezorgt je gegarandeerd een glimlach. Het stuk is grappig, ontroerend en een heel klein beetje spannend.
ugenda.nl
Een nogal briljante voorstelling voor werkelijk iedereen.
Theaterkrant
Grijs: Goedeli…! Grauw: Good goo…! Grijs: Bon bon…! Grijs + Grauw: Mornay!
Meer info en credits

Libretto Jibbe Willems, compositie Rogier Bosman, regie Josee Hussaarts, spel Sarah Bannier, Rogier van Erkel, Lucas Schilperoort, Jochem Smit, decor en kostuums Barbara Kroon

Theatergroep Kwatta is een avontuurlijk jeugdtheatergezelschap uit Nijmegen. Kwatta maakt toegankelijk én eigenzinnig jeugdtheater en staat met beide benen in de wereld. Kwatta maakt voorstellingen voor kinderen in binnen- en buitenland en voor iedereen die het lef heeft om met verbazing om zich heen te kijken. Kwatta vindt nooit iets kinderachtig.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Theater, Jeugd / familie

Filter

Language no problem