1031 Joe 5 Duda Paiva
1031 Joe 5 Duda Paiva
1031 Duda Paiva Company Joe 5 Foto Kim Kooiman 8178
1031 Duda Paiva Company Joe 5 Foto Kim Kooiman 8352

Joe 5

Duda Paiva Company

Met soms rauwe, dan weer poëtische choreografische ontmoetingen tussen mens en wezen, tussen performer en pop, zoekt Duda Paiva naar de aard van de mens. Naar de eeuwige drang om schoonheid te scheppen en die tegelijkertijd weer te willen vernietigen.

Duetten over menselijkheid en het gebrek daaraan

In deze solo is Joe de mens en zijn uitdaging ligt voor hem, in een gesimuleerde galactische wereld met domeinen vol onbegrijpelijke systemen en codes. Gaat hij die codes begrijpen of blijft hij de onhandige toerist die weg kwijt is? Of grijpt hij in als een virus en zet hij alles naar zijn eigen hand?

1031 Joe 5 Duda Paiva 1

Duda Paiva plaats zijn cross-over van dans en poppenspel in de audiovisuele wereld van beeldcollectief STMSND. Hij deelt zijn cross-over met Object Score-talenten als Ilija Surla en Josse Vessies. Samen blazen zij leven in JOE 5 en creëren een magische wereld, waarin wat ooit science fiction was, realiteit wordt. En waar wat vandaag is, morgen misschien is verdwenen.

Meer info en credits

Concept en choreografie Duda Paiva, dramaturgie Kim Kooiman, spel Duda Paiva, Ilija Surla of Josse Vessies, poppen Duda Paiva, Andre Mello, scenografie STMSND (Daniel Patijn, Mark Verhoef en Wilco Alkema).

JOE 5 is een coproductie met Nordland Visual Theatre (NO) en werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amersfoort (NL).

Duda Paiva Company maakt theater waarin dans en poppenspel zich vermengen. De Object Score, de techniek die kenmerkend is voor Paiva’s werk, laat door beweging leven stromen in het schuimrubber waar de poppen van zijn gemaakt. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser en pop.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater