Kadrage Clara Hermans Hr 0104 1024X683
Kadrage Clara Hermans Hr 0083 1024X683
Kadrage Clara Hermans Hr 0369 1024X683

Kadrage

Tuning people

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

Theater dat exposeert

In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging.
Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.


Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.
De Standaard
Meer info en credits

Concept en spel: Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel I Eindregie: Harm van Geel I Spelcoaching: Lars Brinkman I Geluidsontwerp: Ruben Nachtergaele I Lichtontwerp: Britt De Jonghe I Techniek: Jo Tielemans, Tom Reynaerts (& Sarah Moens) I Decoruitvoering: Sven Roofthooft & Tomislav Ruzic (Timecircus) I Kostuumadvies: Wim Muyllaert I Productieleiding: Ken Van Demierop I Productie: Tuning People I i.s.m Cultuurcentrum Berchem I Met de steun van de Vlaamse Overheid

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater