1223 Kasimir En Karoline C Annaleen Louwes Esther Noyons Li

Kasimir & Karoline

Nina Spijkers

Een feestelijke voorstelling op een feestelijke locatie: een kermis. Een sociaal-kritisch volksstuk van Ödön von Horváth over hoe we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afmeten aan onze maatschappelijke en financiële status.

De kermis; een over de top wereld van excessen, bier, fonkelende lichtjes, harde muziek en suikerspinnen. Hier komen mensen uit verschillende klassen elkaar tegen, van rijke zakenmannen tot hoeren. Ondertussen stevent het land af op een nieuwe economische crisis. Een van de kermisbezoekers is Kasimir, die net zijn baan als taxichauffeur verloren. Hij is ervan overtuigd dat zijn vriendin Karoline hem om die reden niet meer wil. Weggeduwd door Kasimir richt Karoline haar pijlen op andere mannen…

Kom naar de kermis, vier het leven en de liefde en vergeet tijdelijk je zorgen!

In Kasimir en Karoline is muziek constant aanwezig. De muziek geeft een feeststemming weer, maar door de politieke protestnummers vormt de muziek ook een inhoudelijke kritische laag binnen de voorstelling.


Nina Spijkers over Kasimir & Karoline
“Ödön von Horváth heeft met Kasimir & Karoline een sociaal-kritisch volksstuk geschreven over hoe we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afmeten aan onze maatschappelijk en financiële status: hoeveel geld we verdienen, hoe succesvol we zijn, hoe knap we zijn en hoeveel bezit we hebben. We leven in een maatschappij die enorm prestatie gedreven is en het is moeilijk om niet te bezwijken onder die druk. De sociale ongelijkheid groeit, de kloof tussen arm en rijk is door Corona alleen maar gegroeid. Dit stuk heeft sinds het in de jaren ‘30 geschreven is helaas aan inhoudelijke kracht gewonnen. Dit klinkt misschien zwaar, maar gelukkig heeft Horváth voor deze thema’s een feestelijke en muzikale arena geschreven. De kermis heeft mij altijd gefascineerd omdat het een plek van schoonheid is, die ook een grillige en gevaarlijke stemming kan hebben.”

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater