Kaskrakers Liggend

KASKRAKERS: Return of the living dead

“Crazy, am I? We'll see whether I'm crazy or not.” - Henry Frankenstein

Zoals een barbaars wezen dat in de zolder van een verlaten huis vastgeketend is, op die manier hebben wij Kaskrakers benaderd: met voorzichtigheid en geduld. Nu, na ontelbare dagen en nachten, zijn de kettingen los. Het leeft.

Kaskrakers is een maandelijkse filmavond, waar films worden getoond die zelden te zien zijn bij bioscopen in Tilburg. Films die eerder bij een grindhouse theater worden getoond dan in bioscoopketens.

Wie zijn wij
Kaskrakers is een collectief dat bestaat uit individuen met een gedeelde passie voor cultfilms. Na honderden uren praten over films hebben we besloten om onze filmavond te starten met “Return of the Living Dead”, een film die exact de type films representeert die we met ons evenement willen tonen: niet al te serieuze, niche films die meteen een lampje doen branden bij een film connoisseur maar ook interessant zijn voor de complete leek.

Praktisch
📆 donderdag 24 juni, 20:30
💸 €15,-*
🍺 Tickets zijn inclusief pils, wijn, fris én popcorn
🎟️ Ivm de maatregelen zijn er beperkte tickets beschikbaar, wees dus snel!
🦠 *Vanaf juli zijn tickets voor deze avonden € 7,- (exclusief pils, wijn, fris én popcorn, de bar is dan weer open)


Return of the Living Dead
Er zijn verschillende kenmerken die worden geassocieerd met zombies. Meestal zijn zombies in media uit de dood herrezen trage, schuifelende lijken die als een horde op zoek zijn naar vlees: het liefst van levende organismes. Eén van de meest bekende clichés is dat zombies op zoek zijn naar breinen om op te eten. Je zou verwachten dat dit stereotype te danken is aan George Romero, de Amerikaanse regisseur die de zombie zoals wij hem nu kennen heeft uitgevonden met zijn “Dead” filmreeks. Hoewel de term ‘zombie’ al bestond voor Romero’s “Night of the Living Dead” (1968), werd het daarvoor geassocieerd met ondoden uit Haïtiaanse folklore, zoals in “White Zombie” (1932). In feite komt de associatie met zombies en breinen voor het eerst aan bod in “Return of the Living Dead” (1985), geregisseerd door Dan O’Bannon. De film is gebaseerd op een verhaal van John Russo, die mede-schrijver was van “Night of the Living Dead”. O’Bannon heeft als scriptschrijver onder andere meegewerkt aan “Alien” (1979) en “Total Recall” (1990).

Een kritisch en financieel succes, zelfs 35 jaar en vier vervolgen later is de originele “Return of the Living Dead” nog steeds een cultklassieker.
Kaskrakers
Kaskrakers is een collectief bestaande uit Elke Bernards, Boris de Leijer, Malou Engbers, Kimo Adam & Reinier Bonis.


Over Krakers
Dit programma is onderdeel van Krakers Tilburg. Krakers zijn jonge Tilburgers met ongehoorde ideeën, idiote fascinaties en belachelijke energie. Ze kraken het Theater De Nieuwe Vorst en vullen alle hoeken, kieren, kelders, zalen en graszoden met ongehoorde thema’s, disciplines en denkrichtingen.

Meer info & programma: www.denieuwevorst.nl/krakers

Delen

Tickets
  • normaal € 15,00

Genre

Film

Filter

Krakers