1010 Orkater De Nieuwkomers Konvooi Ilias © Sanja Marusic
1010 Ilias Nichon Glerum 20
1010 Ilias Nichon Glerum 54

Ilias

Orkater/De Nieuwkomers | KONVOOI

ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.
Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog. Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug.

De must-see van Oerol 2019!

KONVOOI neemt het oorlogsepos De Ilias als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw. Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld.
Ze zitten klem in een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende.


1010 Ilias Nichon Glerum 8
'De vijf acteurs munten uit in het zingen wat extra nadruk krijgt door het prachtig geluidsontwerp van George Dhauw met goed gedoseerde echo. Het geeft deze Ilias soms een bijna hemelse klank.' 'Dat ze bulken van talent is duidelijk. Deze Ilias smaakt naar meer.'
Scènes - Lees meer

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties. KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater.


Flarden van klaagzangen en strijdliederen in ILIAS: een muziektheatervoorstelling van KONVOOI
Lees hier een interview met de makers door Frank Siera.


1010 Ilias Orkater De Nieuwkomers Konvooi 34 Staand

Muziektheatergroep Orkater krijgt de Prijs van de Kritiek 2019!!!


Meer info en credits

Concept, spel en muziek Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jesse Mensah en Jasper van Hofwegen, concept en regie Belle van Heerikhuizen, geluidssysteem ontwerp George Dhauw, dramaturgische begeleiding Martine Manten, regiebegeleiding Leopold Witte.


ILIAS is de 21e productie van Orkater/De Nieuwkomers. Een regisseur, Belle van Heerikhuizen (winnaar Ton Lutz award), en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie; Victor IJdens (De Krijtkring, Het lijden van de jonge Werther/winnaar BNG Bank Theaterprijs), Jacob de Groot (Stad der Blinden, Fiddler on the Roof/winnaar musical award aanstormend talent), Bart Sietsema (De Wereldvergadering, Amandla! Mandela, Hollands Hoop), Jesse Mensah (Stad der Blinden, Platonov, Lear) en Jasper van Hofwegen (Soldaat van Oranje, Welstaat).

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater, Muziektheater