1023 La Pretenza Beeld Hans Van Der Leeuw

La Pretenza

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | Frascati Producties

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen gaan de klassieker Il Gattopardo te lijf. Veel zal er niet overblijven van de roman. Ze grijpen het verhaal van de teloorgang van het Prinsdom Sicilië ten tijde van het Risorgimento (de periode van eenwording van Italië tussen 1820 -1870) aan om, zoals het een goede toneeltheatershow betaamt, het over de actualiteit te hebben.

De prins van Salina, Don Fabrizio, is een oude man die zich omringt met tieners. Het houdt hem lekker jong. Toch ziet hij met lede ogen aan hoe de jonge generatie lichtzinnig verkwanselt wat hij heeft opgebouwd. Hij ziet hoe zijn buitenhuis aan puin wordt geschoten, hoe zijn aangenomen zoon zich zonder gêne aansluit bij een dubieuze beweging, hoe zakenmannetjes meer macht verwerven dan de adel en hoe een burgermeisje zich naar binnen weet te zwijnen. En tot overmaat van ramp heeft zijn lievelingshond kanker.

Ondertussen verschuilt Paolo, de echte zoon van Don Fabrizio, zich ergens in het paleis en propt zich vol met roomsoezen. Moet alles veranderen opdat alles uiteindelijk gewoon weer hetzelfde blijft? Kan Don Fabrizio vertrouwen op de innerlijke kracht en sluwheid van het eeuwenoude familiewapen il Gattopardo, of moet hij beter luisteren naar de zieke hond aan zijn voeten?

Meer info en credits

Tekst en regie Jan Hulst, Kasper Tarenskeen, spel Kees Hulst, Jim Deddes, Tim Linde, Thomas Höppener, Benno Veenstra, scenografie Koen Steger, Jan Hulst, kostuumontwerp Patricia Lim, muziek David van der Leeuw, Kasper Tarenskeen, lichtontwerp Bart van den Heuvel, publiciteitsbeeld Hans van der Leeuw, coproductie Frascati Producties, Toneelgroep Oostpool, Stichting Hulst & Tarenskeen.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater