0404 Lampje Maas Theater En Dans © Noa Verhofstad

Lampje (8-108 jr)

Maas td

De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes. Een woest, poëtisch en ontroerend avontuur.

‘Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.’
‘Ga liggen, wind. Af!’
Maar de wind is geen hond, hij verandert in een storm en dan gaat alles mis.


Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel.

Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.
Moniek Merkx
Meer info en credits

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, AmsterdamBewerking & regie Moniek Merkx, spel Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten, live muziek Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel.

Delen

Uitverkocht

Genre

Jeugd / familie