0111 Bontehond Legends © Kamerich Budwilowitz Eyes2

Legends (8+)

BonteHond

LEGENDS is een beeldende en fysieke voorstelling van epische proporties, tegelijkertijd ontroerend en geestig.

Wie wil je zijn? Speel je de rol die ze voor je bedacht hebben of schrijf je je eigen verhaal? Met jezelf in de hoofdrol natuurlijk.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een accountant uit Almere is eigenlijk een behendige elf. Een uitgebluste huisvrouw is een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er is een geliefde koning van een immens onderwaterrijk.

In LEGENDS zien we het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en de drang om te ontsnappen aan de sleur van het dagelijks bestaan.
We zien volwassenen die zich door middel van larpen (live action Role Playing) meten aan personages uit fantasyboeken en films. Ondanks scheve blikken van buitenaf spelen en fantaseren ze stug door en zullen op die manier, net als Peter Pan, altijd kind blijven.

0111 Legends02 Bontehond Beumer Drost© Kamerich Budwilowitz Eyes2
De teksten zijn geestig (tekstbijdragen van Sofie Tseng) en de acteurs grappig. Sterk is de onderlaag van het verhaal: de fantasie-wereld verandert op den duur de houding van de personages in hun dagelijks leven. Ook daarin worden ze net ietsje heldhaftiger, waardoor ze ook over hun echte leven tevredener worden.
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Concept & spel Maurits van den Berg, Lisa Groothof en Sacha Muller, regie René Geerlings, tekst Sofie Tseng, compositie Arend Bruijn, sounddesign Joppe Conradi, lichtontwerp Sam Beumer, kostuums Sandra Kaas, dramaturgie Judith Faas, regieassistentie Millie Lijbers, decorontwerp Marlies Schot, decorbouw Vonk en van Leeuwen, techniek Ramon Verhoeven, Thijs Wijnands productie Judith Oostrom.

LEGENDS is een coproductie met Beumer&Drost. Zij speelden in 2015 het succesvolle LEGENDS OF THE LARPS part one en werken voor dit tweede deel samen met BonteHond.

Jeugdtheater BonteHond uit Almere maakt fysiek, beeldend en anarchistisch theater voor alle leeftijden op alle plekken. Ze willen de verbeelding van kinderen levend houden, hun nieuwsgierigheid voeden en oproepen tot gezonde ongehoorzaamheid. Ze laten zien wat mooi is maar ook wat lelijk en droevig is.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie