Bekijk tickets

Leonce, Lena en Liebelei

't Barre Land

In Leonce Lena Liebelei brengt ’t Barre Land twee vermomde komedies vol doodsdrift en levenslust samen, onder het motto van Erich Kästner ‘Es is leicht das Leben schwer zu nehmen. Aber schwer es leicht zu nehmen’.

Tegen het eind van de negentiende eeuw worden ergens in Duitsland en ergens in Wenen twee toneelstukken voor het eerst opgevoerd: Leonce en Lena van Georg Büchner en Liebelei van Arthur Schnitzler.
Twee x twee jonge mensen proberen te ontsnappen aan wie ze zijn. De ene twee in een politiek sprookje met een verontrustend goede afloop, de andere twee in een lucide drama dat verrassend slecht eindigt.

In welke realiteit speelt het leven zich af? Is misschien ergens een vluchtroute gemist?

quote
t Barre Land koppelt het stuk aan Arthur Schnitzlers Liebelei en maakt van dit tweeluik vooral een hilarisch acteerfeestje onder het motto ‘Es ist leicht das Leben schwer zu nehmen. Aber schwer es leicht zu nehmen’. Met een onverwachte, verwarrende rol van de jonge actrice Luca Bryssinck (25) die sinds de zomer deel uitmaakt van het gezelschap.
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Op het toneel staan Vincent van den Berg, Luca Bryssinck, Czeslaw de Wijs, Stef van Es (gitaar en compositie), Jorn Heijdenrijk en Margijn Bosch, publiciteit Esra J. Merkel, zakelijke leiding Ezra Bredius, grafische vormgeving Superchagrijnig.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English