Bekijk tickets

Maankoningin

Club Lam

Een voorstelling over gezondheidszorg, vriendschap, spiritualiteit en het hiernamaals, ontdaan van de male gaze en met de vrouwelijke personages aan het woord.

over vriendschap, spiritualiteit en het hiernamaals

Maria Theresia van Oostenrijk worstelt in haar huwelijk met de ‘Zonnekoning’, Lodewijk XIV, die vooral bezig is met zijn eigen balletspektakels en affaires. Maria verzamelt daarom een bont gezelschap om haar heen met waarzeggers, circusacts en operazangers die de eenzaamheid verzachten. Wanneer ze plots ziek wordt kan de arts niks voor haar doen, de gezondheidszorg is namelijk gericht op mannen, het vrouwenlichaam onderzoeken is iets waar hij zijn vingers niet aan brandt. Langzaam sterft Maria aan de onverzorgde tumor. “Als koningin ben ik slechts één dag gelukkig geweest”, waren haar laatste woorden.

Over Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. Op een humoristische manier pakken zij clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan.
De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie. Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+ rechten, klimaatactivisme en anti-racisme.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English