Makerssessies
0817 Beeld Zufall Ruben
0817 Cecilia Rosso 1 Jona Harnischmacher
0817 Nachtmotten Ctf Website
0817 Wetpic Helena Kopiëren

Makers Sessies

Makershuis x De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst en Makershuis Tilburg nodigen deze zomer nieuwe makers uit om eindelijk weer voor publiek te presenteren. Wij, en zij ook, kunnen niet wachten! En hopelijk jullie ook niet.

Een zomer in De Nieuwe Vorst is natuurlijk niet compleet zonder nieuwe makers. Geniet op deze woensdagavonden van uitprobeersels, proeves, onaffe zaken, openbare repetities en try-outs op het gebied van theater, dans en wat dies meer zij…

Programma


 • Woman’s Work - Annemijn Rijk
  Vanuit het derde thema van haar Body of Art project, het thema “Beauty”, onderzocht choreograaf Annemijn Rijk hoe het lichaam zich vandaag de dag, binnen de voor normaal aangenomen structurele kaders, verhoudt tot schoonheid.
  Vanuit de drang om als choreograaf niet alleen het lichaam, maar ook het oog van de kijker én de categorieën tijd en ruimte te choreograferen, creëerde Rijk de levensgrote dansfilm installatie Woman’s Work. Zes schermen tonen zes vrouwen van verschillende generaties en achtergronden. Al dansend balanceren ze onderlinge relaties, druk, verwachtingen en manipulatie. De val is onvermijdelijk. Evenals de gedrevenheid om steeds opnieuw te zoeken naar hoe hun buigzame lijf zich kan verzetten tegen de statische, stalen balk.
 • Spaces - Cecilia Rosso
  Cecilia Rosso studeerde in 2021 af aan de Academie van Circus en Performante Kunst in Tilburg, waar ze ook gevestigd is. In haar werk gebruikt ze circus in combinatie met structuren die bedoeld zijn om licht te reflecteren, absorberen en manipuleren.
  Spaces is een expositie die naturalistische ruimten met behulp van niet-natuurlijke materialen zal herscheppen, een ervaring die circus prestaties met installaties zal combineren. In haar werk wordt de performer een onderdeel van de installatie die in symbiose met hun omgeving werkt, waar techniek in functie is en in dienst staat van de ervaring die ze haar publiek wil laten voelen. Voor de realisatie van dit project werkt zesamen met twee andere kunstenaars: Jakob Lohmann (Rigging + Material Experimentation/Prototyping) en Raphael Albanese (Light and Sound design + 3D Virtualization).
 • The wet concert - Helena Araújo en Marnix van Edge
  Helena Araújo is a Brazilian dance and performance artist based in Brussels, Belgium. She interprets works, creates her own and shares her practices with workshops. She also writes poems and recently started writing songs.
  Marnix von Edge is a Belgian musician, producer and researcher living in Brussels. He plays the drums in several projects, performed on many iconic stages in Belgium and he also loves the world of contemporary performance. Next to his artistic work, he is also a full time scientist at the Artificial Intelligence Lab at the Vrije Universiteit Brussel.

  For The wet concert they play with the concept of flirting. With a colorful mix of rythms, screams and performatic sound waves they bring some questions to their plate: what are your usual moves to approach someone to play? Do you always know when the flirt is happening? Whats the limit of it? Do you like it? When does it stop? Does it ever?
 • Irgendwie, irgendwo, irgendwann - Nachtmotten
  Nachtmotten is een hybride kunstcollectief bestaande uit jonge makers uit verschillende artistieke disciplines. Het collectief brengt kennis samen vanuit filosofie, vormgeving, beeldende kunst, industrial design, dramaturgie en theater.
  In Irgendwie, irgendwo, irgendwann gaat Nachtmotten op zoek naar de waarde van repertoiretheater en wat voor relevantie de soms achterhaalde thematieken nog hebben in de huidige samenleving. Hierin maken zij een herinterpretatie van het stuk Huis Clos van Sartre.
  “Alleen door een ander kan een individu als een Ander worden bepaald.” – Simone de Beauvoir


 • Coincidence and us - Mimi Wascher, Aaron Daem en Ruben Mardulier
  In ‘Coincidence and us’ geven drie performers ruimte aan de dingen die er al zijn. Elk vanuit hun eigen medium (dans, acrobatie en percussie) zoeken ze connectie tussen elkaar en de ruimte die ze delen. De performers zullen zichzelf in een open staat brengen, klaar om te reageren op wat er spontaan gebeurt. Toeval kan op elk moment en in welke vorm dan ook gebeuren. In hun ruimte is toeval altijd welkom; wanneer het komt en hoe het komt.


Pay what you want

Deze avond bepaal jij zelf wat je wilt en kunt betalen. Van elk bedrag, hoe klein ook, worden wij blij. Het helpt ons om werk van jonge makers te kunnen blijven presenteren.

Om zeker te zijn van een plek, reserveer je via de ticketknop je gratis kaart.

Delen