1104 Memento Mori Nineties Voorlopig Beeld

Memento Mori

Nineties Producties

Memento Mori; een live geconstrueerde theatrale en virtuele ontmoetingsplek. Een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art.
Een immersief ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.

Trek je badjas en je slippers aan en ga met ons mee op staycation in online rouwresort Memento Mori om emotioneel te detoxen in deze Coronatijden. Hier kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Laat ook gerust je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren.

In dit online oord wordt er stil gestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies, om te zien wat ons dierbaar is want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Emotionele detox in Coronatijd

Toen Nederland half maart in de intelligente lockdown ging veranderde alles voor deze voorstelling drastisch. Met Memento Mori wilde Nineties Productions een voorstelling maken over onze afstand tot onze eigen sterfelijkheid, maar de realiteit haalde ze in. De Corona-crisis is wellicht zelf al één grote mondiale Memento Mori geworden die niemand had kunnen voorzien.
Het theaterseizoen lijkt zo goed als afgeschreven en repeteren en spelen in de vorm zoals we die kennen voorlopig onmogelijk. De huidige omstandigheden hebben hen dan ook gedwongen tot aanpassing van zowel concept, inhoud als vorm van de voorstelling. Maar er is goede hoop, het virus laat zich indammen en we kunnen weer meer en meer met elkaar en onder elkaar!

‘Daarnaast zouden we Nineties niet zijn, als we niet weer met een gulzige energie deze onbekende situatie in zouden stappen; we bewegen gewoon mee met iedere persconferentie qua vorm en inhoud. Ja je leest het goed, dubbele ontkenning, - en - maakt plus, Nineties zíjn we dus. En voor je het weet heb je een yell...’

Meer info en credits

Concept Nineties Productions, makers/spelers Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek, co-regie Anne Maike Mertens & Floor Houwink ten Cate, kostuumontwerp Esmée Thomassen, scenografie & lichtontwerp Julian Maiwald, choreografie & coach Josephine van Rheenen, PR & marketing Esra Merkel, Productie Minjon Olgers, techniek Floris Vermist, Sam Jones & Karl Klomp, zakelijke leiding Bjorn Jansen.

Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie, We Are Public, Theater Bellevue en Over het IJ festival.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Muziektheater

Filter

Op locatie