190117 Online Header Liggend Zondertitel
0424 25 Nineties Productions  Merkel Scenefotos © Julian Maiwald 5
0424 25 Nineties Productions  Merkel Scenefotos © Julian Maiwald 6

Merkel

Nineties Productions / Orkater

Angela Merkel. De enige vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. De vrouw van het 'wir schaffen das'. De vrouw met hetzelfde uniform in honderd verschillende kleuren. De vrouw waarvan niemand weet wie ze echt is en wat haar idealen zijn.

Die vrouw regeert al meer dan 13 jaar Duitsland en is stilzwijgend de leider van Europa. Maar nu neemt Merkel afscheid, het is het einde van een tijdperk.

What does it take to be Merkel? Om antwoord op deze vraag te krijgen, kruipt Nineties in de huid van deze underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Gebaseerd op jeugdherinneringen, biografische bronnen, speeches en ontmoetingen, toont Nineties een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat.

Merkel is een electro opera over de strijd tussen idealisme en realisme, en de zoektocht naar een nieuw gezamenlijk groot verhaal.

De voorstelling Merkel wordt ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht prominente theaters die jaarlijks twee voorstellingen helpen realiseren met een productiebijdrage en een groot aantal speelbeurten.

0424 25 Nineties Productions  Merkel Scenefotos © Julian Maiwald 3
Hoe maak je theater van een Duitse politica, die wel een genuanceerd, humanistisch beleid voert, maar als persoon geen spektakel biedt? Het jonge gezelschap Nineties Productions, één van de meest veelbelovende nieuwkomers in het theater, tackelt dat probleem door in de overdrive te gaan met een exuberante operapersiflage
NRC - Lees meer
Onze politieke realiteit wordt geregeerd door sensatie, stellen de makers: 'Als het niet schreeuwt, resoneert het niet.' Daarom dit theatrale saluut aan Merkel, omdat nu eens het anti-spektakel een sokkel verdient.
Volkskrant - Lees meer
Meer info en credits

Van en met Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Sannah Aukes & Niels Broos Scenografie: Julian Maiwald
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Techniek: HP Hulscher, Robert van Delft
Grafisch ontwerp: Maartje & Merel
Original foto: Armin Linnartz via Wikipedia


Het nomadisch theatercollectief Nineties Productions maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Voor elke voorstelling wordt samengewerkt met andere acteurs, muzikanten, performers en vormgevers.


Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Muziektheater

Filter

Eigenzinnig