Met Voorbedachte Rade

Met voorbedachten rade

De Warme Winkel

Met de derde voorstelling over de overbevolking van onze zwaarbelaste wereld stelt Vincent Rietveld een rigoureuze oplossing voor. Daarbij laat bij zich van zijn grappigste kant zien.

De mens is een succesverhaal. Sinds hij tweeënhalf miljoen jaar geleden de vlaktes van Oost-Afrika verliet, is zijn opmars niet te stuiten. Door zijn aanpassingsvermogen, communicatievaardigheden en oplossingsgerichtheid heeft hij zich opgewerkt tot hét zoogdier om rekening mee te houden. Maar dit succesverhaal begint zichzelf in zijn staart te bijten. De planeet is kaalgegraasd en de mens staat voor de grootste uitdagingen in zijn relatief korte geschiedenis. Hoe maakt hij zichzelf onschadelijk? Hoe lost hij dit nu weer op?

Vincent Rietveld is bekend van De Warme Winkel, maar hij bevrijdt zich nu van dat conceptuele en kunstzinnige juk en laat zich van zijn grappigste kant zien. Hij is absurd en onvoorspelbaar. Maak kennis met de nieuwe Vincent en zijn oplossingen voor onze problemen.

Met voorbedachten rade is het derde deel van een serie waarin Vincent Rietveld de overbevolking onderzoekt. Wat moet je als individu met zo’n oeverloos probleem? En hoe kun je je wapenen tegen het besef van overtolligheid?
De beste worden, en je daarmee onttrekken aan de soep van middelmatigheid? Dat was het onderwerp van Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or (2019, geselecteerd voor het Vlaams én het Nederlands Theaterfestival).
De schoonheid zoeken in ascese en daarmee jouw ecologische voetafdruk verkleinen? Daarover maakte Rietveld Afscheidstournee (2020), een theatertournee per fiets, met het decor in fietstassen.

Hoe moeten we verder met minder? In het derde deel wordt moord onderzocht als mogelijke oplossing.
It better be funny!

Meer info en credits

concept en spel Vincent Rietveld

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater