Mia Kermis Bart Grietens 58 600X360
Mia Kermis Bart Grietens 6 600X360
Mia Kermis Stefanie Claes Lucinda Ra © Kerlijn Van Der Cruysen Scaled 1024X683
Mia Kermis Stefanie Claes Lucinda Ra © Tina Herbots 1 Scaled 1024X682

Mia Kermis

Stefanie Claes

Met zelfgemaakte poppen en tekeningen vertelt Claes het woordeloze verhaal van Mia Kermis, een vondeling die opgroeit en op zoek gaat naar zichzelf, om zo zelf te kunnen groeien.

Een ode aan alle vondelingen

Vlakbij het vroegere huis van theatermaker Stefanie Claes is een vondelingenluik. Het is een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van dit verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt ergens vandaan. Claes gaat in Mia Kermis op zoek naar de betekenis van het verleden voor je heden en toekomst.

Ik vond in oude stadsarchieven de volgende uitspraak: ’de vondeling heeft strikt genomen geen verleden’. Door deze uitdrukking werk ik geraakt en ik wil ze eveneens meenemen in deze voorstelling.
Stefanie Claes

Een intieme miniatuurvoorstelling zonder woorden, een ode aan alle vondelingen en aan de verbeelding en nieuwsgierigheid naar onze oorsprong.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Meer info en credits

Claes maakt deel uit van het theatercollectief Lucinda Ra. Alle voorstellingen van Lucinda Ra ontstaan in de wereld buiten het theater en vanuit iets dat hen raakt. Ze zoeken naar een manier om om te gaan met de harde realiteit die tekenend is voor de huidige maatschappij. Vaak nemen ze enkele jaren de tijd om zich in de onderwerpen te verdiepen. Via ontmoetingen, evenementen en interviews verzamelen ze – elk vanuit hun eigen discipline – materiaal voor hun verhaal.

Concept, ontwerp en spel Stefanie Claes, feedback en dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes en Sofie Van Der Linden, lichtadvies Iwan Van Vlierberghe, productie Lucinda Ra enVVooruit in samenwerking met DestudioMet dank aan Het Bos en Wp Zimmer

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater