Hendrik Sonja Stip Micro Fotograaf Lonneke Van Der Palen 01 Forweb
Sonja  Hendrik Micro Lonneke Van Der Palen Forweb

Micro... de dingen komen in opstand (7+)

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

In Micro vertolken niet de acteurs Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, maar de dingen de heldenrollen. De kleine spullen, die gewoonlijk tijdens de familiedrama’s en liefdesverhalen, de Antigone’s en Macbeths, letterlijk naar de achtergrond verdwijnen, eisen in deze voorstelling juist de aandacht op.

Zie de magie in alledaagse spullen

Het stopcontact, het gordijn, een vlekje verf en het plastic flesje komen in Micro in opstand. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan een aandachtig luisterend publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen.

Micro is een fantasievolle en absurdistische voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden voor het voetlicht brengt.

Meer info en credits

Concept & tekst Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, eindregie Belle van Heerikhuizen, spel Sonja van Ojen, Hendrik Kegels en Adina Macpherson, tekstcoach Tjeerd Posthuma, beeld Lonneke van der Palen, decorontwerp Sarah Nixon, productie STIP theaterproducties.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie