Scènefotos Missie Marquez 7 9 Bart Grietens 45 Web
Scènefotos Missie Marquez 7 9 Bart Grietens 10 Web
Scènefotos Missie Marquez 7 9 Bart Grietens 51 Web
Scènefotos Missie Marquez 7 9 Bart Grietens 86 Web

Missie Márquez in Colombia

Kompagnie Kistemaker

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

Dit is een extra lange voorstelling met korte pauzes. Begintijd 19.30 uur, eindtijd 22.45 uur.

Honderd jaar eenzaamheid, geschreven door Gabriel García Márquez is een begrip in de wereld. En door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit boek.

Karlijn’s oudoom vertaalde het naar het Nederlands en Karlijn erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om Honderd jaar eenzaamheid om te zetten naar een twaalfdelige theaterserie. Er zijn wel een hoop obstakels: naast die vele pagina’s, de tientallen personages en de honderden terzijdes gebeuren er wonderlijke dingen.

In een bonte carrousel trekken de anekdotes, verwikkelingen en bizarre avonturen aan ons voorbij. Met Kistemaker als de stralende directrice c.q. spreekstalmeesteres van dit magisch-realistische circus, waar niets is wat het lijkt en tegelijkertijd alles is wat het zou kunnen zijn.
Theaterkrant - Lees meer

In dit deel van de marathon vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog met de uitgever naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen de leden door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Tijdens deze hallucinerende tocht blijft het boek zich op wonderlijke wijze aan hen opdringen.

De delen 7, 8 & 9 worden als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. Je kunt vanaf hier moeiteloos instromen!

Meer info en credits

Concept & spel: Karlijn Kistemaker
Scenografie & kostuums: Calle de Hoog
Geluid & spel: Chris Koopman
Productie: Lówie Smink
Dramaturgie: Leonie Blom
Spel: Tim Linde, Mirthe Labree, Sophie Höppener & Simon Heijmans

Met dank aan: Dennis Molendijk, Jimmy-Pierre de Graaf, Puck Overman & Marga Kroodsma Janivo, Fonds 21, Kunstraad Groningen, Fonds Podium Kunsten, Amsterdams Fonds voor de kunst.


Regisseur Karlijn Kistemaker studeerde in 2013 cum laude af aan de Regie opleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Ze won de Top Naeff prijs 2013, een aanmoediging voor veelbelovend talent. Karlijn´s werk is contrasterend, grappig en persoonlijk. Met haar analytische blik, bizarre humor en inlevingsvermogen maakt ze herkenbaar theater dat de zwaarte verzacht van het leven dat nooit gaat zoals wij dat willen. Karlijn werkt vanuit klassieke toneelstukken en eigen geschreven (autobiografische) teksten die ze soms zelf speelt. Karlijn maakte in 2014 onderdeel uit van Atelier Oerol/Over het IJ waar ze de drieluik Happy Place ontwikkelde. Verder werkte ze samen met het Noord Nederlands Toneel en De Kosmonaut. Op dit moment is Karlijn wijkmaker binnen het wijkmakers traject van het Over het IJ Festival en maakt ze op regelmatige basis voorstellingen voor kinderen bij Theater Sonnevanck in Enschede en Tryater in Leeuwarden. Vorig jaar startte ze met Kompagnie Kistemaker en maakte een driedelige proloog op het boek. Uiteindelijk moet Missie Márquez een twaalfdelige theaterserie worden. Voor de voorstellingen die nu in Theater Kikker te zien zijn werd Kompagnie Kistemaker onlangs genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Eigenzinnig