Bekijk tickets

Motherland

Jip Smit

Theatermaker Jip Smit neemt u mee naar een duistere en magische wereld. Een plek waar alles draait om eeuwenoude tradities en rituelen. Hier, op ‘De Eilanden’, worden mannen 80 jaar oud en leven vrouwen maar drie dagen. Maar dan wordt Katinka geboren...

Een feministische fantasy voorstelling voor volwassenen

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. In deze solovoorstelling brengt Jip Smit een ode aan het fantasy-genre en daagt u uit de grenzen van uw verbeeldingskracht te verleggen. Door afstand te nemen van de realiteit kunnen we deze juist beter bekijken en bevragen. Zo komen we er wellicht achter dat ze op ‘De Eilanden’ minder verschillen van ons dan we denken.

In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld. Hierin begeeft ons hoofdpersonage Katinka zich op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit. Ze zal het kwaad van haar verleden in de ogen moeten kijken, en zich bevrijden van de heersende norm.

quote
De voorstelling drijft op drie sterke pilaren: de goed geschreven tekst, smits geweldige performance en een slimme inzet van publieksparticipatie. (…) We kijken reikhalzend uit naar het onvermijdelijke vervolg.
- Theaterkrant
quote
Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasyklassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt.
- Het Parool
quote
Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre.
- De Volkskrant

Meer info en credits arrow-right

CONCEPT, SPEL: Jip Smit

REGIE: Esther Habbema

MUZIEK: Ralf Pouw

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English