Bekijk tickets

Motherland | Katinka strikes back

Stichting Jip Smit

Na het succes van de voorstelling Motherland neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar een magische wereld, waarin we de queeste volgen van heldin Katinka. Katinka Strikes Back is het tweede deel van de Motherland-trilogie. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben.

alert

Let op: in de voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen en harde muziek. 

Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken en dan weer te vertrekken

In de wereld van Motherland heerst een vloek. Mannen hebben een levensloop van 80 jaar en vrouwen van drie dagen. Vrouwen zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje waarbij het stof in de rimpels ligt. Nee, Katinka heeft de levensloop van een man en is voorbestemd deze eeuwenoude vloek te verbreken.

Tijdens deze fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten vergezellen we Katinka verder op haar reis naar vergelding. We krijgen een vechtworkshop van Selwin (een kruising tussen Yoda en Clint Eastwood), zingen mee met het nationale volkslied en beslissen samen over het lot van Katinka. We zullen de verwachtingen van onze held moeten bijstellen en onszelf moeten afvragen wat iemand een goede leider maakt. Kiezen we voor het klassieke rolmodel of durven we te vertrouwen op een nieuw geluid?

0424 03 Stichting Jip Smit Motherland Katinka Strikes Back c Casper Koster
quote
Net als in het charmante eerste deel, vindt theatermaker Jip Smit in dit vervolg een knappe balans tussen nerdy fantasytheater, volvette satire en fysieke comedy. Het publiek wordt weer volop bij de queeste betrokken, met kleine bijrolletjes en hilarische massa-scènes.
- Volkskrant Lees meer
quote
De voorstelling (geregisseerd door Laurens Krispijn de Boer) blinkt uit in fysieke comedy, bovenal van Jip Smit zelf, die alle hoeken van haar lijf en mimiek weet uit te buiten. Ook Teun Donders als ijdele, jengelende prins en Dorien van Gent als ernstige strijder Selwyn schieten regelmatig raak met hun komische timing.
- Trouw Lees meer

De pers over Motherland 1:

quote
De voorstelling drijft op drie sterke pilaren: de goed geschreven tekst, smits geweldige performance en een slimme inzet van publieksparticipatie. (…) We kijken reikhalzend uit naar het onvermijdelijke vervolg.
- Theaterkrant
quote
Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasyklassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt.
- Het Parool
quote
Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre.
- De Volkskrant

Meer info en credits arrow-right

Concept/scenario Jip Smit, regie Laurens Krispijn de Boer, spel Jip Smit (bekend van o.a. Showponies en haar Theo d’Or nominatie voor Motherland deel 1), Dorien van Gent (musical award voor haar rol in Hij gelooft in mij) en Teun Donders (bekend van o.a. de serie Oogappels), productieleider Sanne Priem, kostuumontwerp Esmee Thomassen, componist Ralf Pouw, lichtontwerp Jasper Nijholt, techniek Ray Vaessen, decorontwerp Janne Sterke, beeld en scènefotografie Casper Koster.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English